Main menu

header

610 33 4de Dana Georgescu

Un „rechin-fantomă”, numit Hydrolagus trolli, o specie puțin cunoscută, a fost dezvăluit recent publicului de oamenii de știință de la Monterey Bay Aquarium din Statele Unite, care au filmat misteriosul exemplar.

O „fantomă” veninoasă

O creatură provenită parcă din preistorie, care trăiește în străfundurile mării, supranumită „rechin-fantomă”, a fost filmată la circa 2.000 de metri adâncime. Este prima dată când această specie este observată în mediul său natural, în largul coastei Hawaii, după cum relevă un studiu publicat în revista „Marine Biodiversity Records”. Grație imaginilor filmate, cercetătorii au făcut mai multe descoperiri. Acest pește poartă numele de „rechin-fantomă” din cauza corpului său albăstrui, aproape cadaveric. În plus, are o înotătoare dorsală erectilă, care este retractabilă și conține venin.

Nu are oase, ci doar cartilaje

Această specie de rechin are un aspect deosebit de ciudat, însă chiar este un văr îndepărtat al rechinilor. Ca și ei, aceste creaturi nu au niciun os în organism, ci doar cartilaje. Descoperirea este cu atât mai neașteptată, cu cât zona în care a fost descoperit acest pește-„nălucă” este foarte departe de aria habitatului său teoretic, și anume apele oceanice adânci. Până acum se credea că acest pește nu trăiește decât în Oceania, adică la mii de kilometri depărtare de locul în care a fost filmat.