Main menu

header

609 24 1de Gabriela Militaru

Starurile de la Hollywood sunt mai generoase decât am putea crede. Multe dintre vedetele pe care le admirăm la televizor au decis să-și folosească celebritatea pentru a ajuta în lupta pentru respectarea drepturilor animalelor. Ba mai mult, o parte dintre cei pe care îi admirăm pe micul și pe marele ecran, au decis să aducă în propriile case animale singure și nefericite.

Au conturi pe reţelele de socializare

609 24 2Relația dintre Liam Hemsworth și Miley Cyrus s-a destrămat în urmă cu câțiva ani, însă, așa cum obișnuiau și în vremuri mai roz, cele două staruri salvează în continuare animale abandonate. Liam a adoptat doi câini după ce s-a despărțit de fosta Hannah Montana, actrița fiind cea care l-a ajutat să-și găsească noii prieteni. Dora, un Labrador alb și Tani, un Bulldog cafeniu sunt noii prieteni de suflet ai actorului din „Ziua Independenței” care apar deseori în fotografii pe conturile de socializare ale acestuia. Între timp, Miley Cyrus și-a îmbogățit gașca de necuvântătoare cu pisici și chiar cu porci. Recent, cântăreața a adoptat și un al cincilea câine, căruia i-a dat numele ultimului său turneu, Milky. Nici Olivia Munn nu este străină de adopția ani- malelor fără stăpân. Actrița și iubitul său Aaron Rodgers au împreună doi câini (Frank și Chance) pe care i-au adus acasă dintr-un adăpost pentru animale părăsite. Chance este alături de actriță încă din 2014, în timp ce Frank face parte din familie începând cu primăvara lui 2016 și este, din prima zi, posesorul unui cont pe Instagram unde nu prididește „să posteze” fotografii alături de „fratele său Chance” care are, după cum era și normal, propriul său cont pe rețeaua de socializare.

Au luat acasă un câine infirm de o lăbuță

Un alt campion al adopțiilor canine este și George Clooney. Actorul american și soția sa, Amal, au înfiat anul trecut un Basset Hound, pe nume Millie, în vârstă de 4 ani, din adăpostul pentru animale San Gabriel Valley Humane Society. Cuplul mai are împreună un câine, Louie, adoptat tot dintr-un adăpost. În plus, George și-a declarat iubirea necondiționată față de Cockerul său, Einstein, cu mult timp înainte de a o cunoaște pe Amal. Bun cunoscător al psihologiei canine, actorul s-a asigurat că noua membră a familiei, Millie, va fi primită cum se cuvine de „frații săi”. „Millie s-a întâlnit cu ceilalți câini ai familiei, au petrecut ceva timp împreună pentru a se acomoda, după care a mers cu ei acasă”, a povestit proprietarul adăpostului de unde a fost înfiată Millie. John Legend și soția sa, Chrissy Teigen sunt și ei mari iubitori de animale. Până în 2014, cei doi aveau împreună doi câini, Pippa și Puddy. Asta nu i-a împriedicat însă ca, în urmă cu doi ani, să adopte un câine infirm de o lăbuță. Se pare că Penny, un Bulldog francez, a fost tratată cu sălbăticie în familia ei originală, motiv pentru care s-a arătat mai mult decât fericită să facă parte dintr-o familie iubitoare.

„Este atât de atent și de iubitor…”

609 24 3Zooey Deschanel susține și ea sprijinirea luptei pentru drepturile necuvântătoarelor, dar și găsirea unui cămin pentru animalele părăsite de stăpâni. Ca să dea un exemplu personal, actrița a adoptat doi câini în 2013. Zelda și Dot pe care Zooey i-a înfiat prin intermediul asociației Bill Foundation sunt acum cei mai buni prieteni ai actriței. „Ador să văd poze cu câini salvați. Mă fac să mă simt foarte bine”, a scris ea pe Twitter, îndemnându-și fanii să îi urmeze exemplul. Amanda Seyfried și Selma Blair și-au înfiat câinii de la același adăpost pentru animale, Best Friends Animal Society. Amanda a optat pentru Finn, un Ciobănesc Australian, în vârstă de 8 ani, de care nu se desparte decât foarte rar și care apare în cele mai multe dintre fotografiile pe care actrița le postează pe conturile de socializare. „Finn m-a determinat să fiu mai prezentă. Este atât de atent și de iubitor... Îmi place foarte mult momentul acela al zilei când merg la culcare și adorm lângă el”, a mărturisit actrița. În schimb, Selma a optat pentru un Chihuahua, Ducky, pe care l-a luat acasă anul trecut și care este cel mai bun prieten al fiului actriței, Arthur, în vârstă de 4 ani. Actrița însăși este nedespărțită de Ducky, care a ajuat-o să depășească mai ușor momentul despărțirii de tătăl fiului său, Jason Bleick.

Hilary Swank a înfiinţat o fundaţie pentru apărarea drepturilor animalelor

609 24 4Când vine vorba despre animale, nimic nu este mai important pentru Hilary Swank. Actrița din „O fată de milioane” este activ implicată în proiecte care vizează salvarea câinilor fără stăpân, conducând mai multe acțiuni de strângere de fonduri în acest sens. Mai mult decât atât, Hilary a înființat propria fundație care luptă pentru apărarea drepturilor animalelor, Hilaroo Foundation. Alături de Jane Lynch (și ea deținătoare a unui câine adoptat, Olivia, un simpatic Lhasa Apso), Hilary Swank a moderat primul teledon pentru salvarea câinilor părăsiți. La evenimentul caritabil care a avut loc în 2014 au mai participat și alte vedete iubitoare de animale, printre care Scarlett Johansson, Miranda Lambert, Kristen Bell, Paula Abdul și Betty White. Cât despre Hilary Swank, actrița are, la rândul său, doi câini adoptați: un Golden Retriever, Rumi, și un Beagle Terrier, Kai. Cei doi câini au fost aduși tocmai din Africa de Sud în 2010, atunci când actrița a călătorit în țara natală a celor doi canini pentru un proiect cinematografic. „Animalele îmi îmbăgățesc viața. Nu știu ce m-aș face fără câinii mei”, a declarat Hilary Swank. La un moment dat, actrița a glumit chiar că unul dintre partenerii săi de viață i-ar fi reproșat că este mai atentă cu câinii decât cu bărbații.

Bradley Cooper are un tablou imens înfăţişând caninul defunct

609 24 5Şi Bradley Cooper face parte din categoria celor care par să acorde mai multă atenție animalelor decât iubitelor. Întrebat cum trebuie să fie femeia ideală, actorul a răspuns prompt: „Trebuie să-mi iubească câinii”. Actorul a avut și el doi câini adoptați. Samson a decedat însă, iar Bradley are în livingul casei sale un tablou imens înfățișând caninul defunct. După dispariția lui Samson, Bradley a rămas cu Charlotte, celălalt câine înfiat de la adăpostul Much Love Animal Rescue și care îl însoțește deseori pe actor în plimbările prin oraș sau chiar cu avionul.