Main menu

header

601 24 2de Dana Georgescu

Un ou spart, în care se afla un pui de pasăre kiwi, specie aflată pe cale de dispariție, a fost salvat printr-o operațiune delicată și, totodată, inedită de „reparare”. Puiul de kiwi, botezat Fissure, a eclozat la 13 octombrie, la 11 zile după ce a fost adus la un centru pentru salvarea acestor păsări, conform stuff.co.nz.

Un caz de urgență

Centrul Kiwi Encounter din cadrul Parcului Natural Rainbow Springs din Noua Zeelandă, instituție care face parte din programul național de înmulțire a păsărilor kiwi, deține un depozit de coji de ouă curate, ce pot fi folosite în... caz de urgență. Într-o astfel de situație se afla și Fissure. Totuși, potrivit managerului centrului, Claire Travers, oul în care se afla acesta fusese atât de deteriorat, încât ea a declarat că s-a temut că acesta nu va putea supraviețui.

Oul a fost lipit cu bandă izolatoare

Pentru repararea oului a fost folosită atât o bucată de coajă, cât și bandă izolatoare, iar momentul în care Fissure a ieșit la lumină a fost unul primit cu multă bucurie. „Eclozarea în sine a fost uimitoare, bucata din coaja care a fost lipită, imitând coaja inițială, a crăpat la unison ca și cum ar fi fost parte din oul inițial”, a povestit Travers.

Comparat cu chipul genialului Einstein

Travers a declarat că încearcă să nu se atașeze prea mult de puii de kiwi care sunt eliberați în sălbăticie când ajung la greutatea sănătoasă. Însă pe Fissure îl consideră special. „Are două petice de pene albe deasupra ochilor, așa că poate fi deosebit imediat. Aduce puțin cu Albert Einstein, cu sprâncenele lui stufoase”, a spus Claire Travers.