Main menu

header

589 24 3de Dana Georgescu

Credeţi că tuturor câinilor le place să fie luaţi în braţe şi smotociţi, să meargă şi să alerge ore în şir sau să stea într-o casă în care gălăgia şi agitaţia sunt la ordinea zilei? Ei bine, lucrurile nu stau deloc aşa. Pentru unele patrupede, acestea sunt sinonime cu stresul şi anxietatea, lucruri de care proprietarii lor trebuie să ţină cont dacă îşi doresc animale fericite şi sănătoase. Iată cinci semne care vă pot ajuta să recunoaşteţi un câine stresat, potrivit Doctor-vet.ro.

Poziţia urechilor

Dacă animalul îşi lipeşte urechile de cap în clipa în care vă apropiaţi de el cu un fel de mâncare, dacă aţi vrut să îl mângâiaţi sau dacă trebuie să îi daţi un medicament, acesta poate fi un semn de anxietate.

Privirea

În cazul în care câinele îşi mută privirea, dacă întoarce capul şi dacă închide ochii total sau parţial, acestea sunt tot semne de refuz de interacţiune, de stres, de anxietate. De asemenea, şi ochii foarte deschişi, putând lesne să se observe „albul ochilor”, este tot un semn de anxietate.

Limba

În situaţii de stres, de anxietate, câinele ar putea avea tendinţa să îşi mişte foarte rapid limba, ca şi cum ar linge ceva.

Căscatul

În cazul câinilor, dacă se manifestă în exces căscatul, acesta ar putea fi un semn de stres şi nu de oboseală, cum tindem să credem de obicei.

„Încremenirea”

Dacă ridicaţi căţelul în braţe şi acesta pare că încremeneşte sau dacă se trânteşte umil şi temător pe spate, cu burta în sus, acesta arată că este supus şi speriat şi că nu vrea să se lupte.

E bine de ştiut că fiecare câine va interpreta diferit o îmbrăţişare sau o mângâiere, în funcţie de situaţie şi mai ales de persoană