Main menu

header

583 24 1de Dana Purgaru

Două pisici frumoase foc au primit jobul vieții lor. Ele au misiunea de a atrage turiștii în Riga, capitala Letoniei. Răsplata vine, evident, sub formă de hrană, iar felinele sunt cum nu se poate mai fericite, pentru că au parte, în plus, și de foarte multă atenție și răsfăț.

Pot fi mângâiate chiar în biroul primarului

Cele două pisici care fac reclamă orașului Riga sunt mândria tuturor letonilor, dar mai ales a primarului capitalei. „Muris și Kuzya lansează o nouă campanie de promovare a orașului Riga pentru a-și plăti mâncarea. În această fotografie nephotoshopată, pisicile se află în centrul vechi din Riga. Principalul mesaj pe care încearcă să-l transmită pisicile oficiale din Riga este că avem restaurante de lux și hoteluri confortabile, cu prețuri semnificativ mai mici decât media europeană”, scrie pe Facebook edilul Nils Usakovs.

„Ajutați pisicile noastre să atragă cât de mulți turiști posibil!”

În mesaj, primarul menționează că Riga are și un centru vechi, medieval, și că arta e la tot pasul. În plus, la 20 de minute de centrul istoric se află marea. Mai mult, Riga e un oraș extrem de viu, cu concerte, festivaluri și tot felul de petreceri. „Ajutați pisicile noastre să atragă cât de mulți turiști posibil!”, se mai arată în mesajul primarului din Riga. În plus, acesta a anunțat că turiștii care doresc să le cunoască pe Muris și Kuzya pot veni chiar în biroul său.