Main menu

header

582 24 4de Dana Purgaru

Pointerul Englez pe numele oficial Zensu Mousetrap Heart, dar care răspunde de fapt la Riley, a fost desemnat câștigătorul „International Dog Show”, competiție ce s-a desfășurat în municipiul Satu Mare.

Un patruped multinațional

Riley este un mascul în vârstă de 5 ani și se mândrește cu titlul de „Supreme Best of Show” după experiența din concursul de frumusețe canină de la Satu Mare. El este un patruped special pentru că face parte din rasa Pointer Englez, este din Statele Unite ale Americii, stăpânul său e brazilian și a fost prezentat la show de un handler din Ungaria. În cadrul expoziției chinologice, în premieră a avut loc defilarea handlerilor în costumele populare din țările de proveniență a câinilor, România, Ungaria, Japonia, Rusia, Franța, Cuba sau Polonia. După jurizare, cel mai frumos costum a fost atribuit handlerului Szabo Istvan din Ungaria.

Peste 600 de înscriși

Această inițiativă a fost salutată de președintele Asociației Chinologice Române (AChR), Cristian Ștefănescu. „Salut asociația din Satu Mare pentru această inițiativă cu adevărat frumoasă, ceea ce se urmărește în jurizarea unui astfel de concurs inedit este atât coeziunea dintre handler și câine, cât și costumul cât mai original și authentic”, a spus președintele AChR potrivit Agerpres. „International Dog Show” este organizat de Asociația Chinologică Satu Mare, care a sărbătorit 40 de ani de la înființare. Participarea a fost una de proporții, la fiecare dintre cele trei competiții desfășurate fiind înscriși peste 600 de câini.