Main menu

header

582 24 1de Dana Purgaru

Chiar în inima Transilvaniei, în satul Prod din comuna Hoghilag, într-un peisaj de poveste, a avut loc cea de-a șasea ediție a „Transylvania Horse Show”. Eveniment ecvestru internațional, competiția de anul acesta a reunit 60 de tineri concurenți veniți din toată lumea pentru a trăi experiențe autentic românești.

Probele oficiale au inclus cross-country, dresaj şi sărituri peste obstacole

La „Transylvania Horse Show” au avut loc trei competiții oficiale: Concurs Complet Internațional (CCI*) - Cupa României la probă completă, categoria Novici și Pre Novici și Concursul Internațional Universitar - Cupa Națiunilor pentru Studenți (AIEC Student Riders Nation Cup - România 2016). Vineri, 10 iunie, au început probele de dresaj, de cross-country, sărituri peste obstacole, iar sâmbătă și duminică, 11 și 12 iunie, spectatorii s-au putut delecta cu probele de Cross-Country, ce au ridicat tensiunea la cote maxime. În cadrul acestei probe, una dintre cele mai spectaculoase din concurs, călăreții au trebuit să termine cursa într-un interval de timp prestabilit, sărind peste obstacole din natură (bușteni, garduri, iazuri și șanțuri). Arbitrii prezenți la ediția 2016 au fost din Irlanda, Belgia, Olanda și România. Totalul membrilor delegațiilor străine a ajuns la 100 de persoane și au reprezentat 18 țări.

Competiţii oficiale, dar şi demonstraţii pentru public

Acrobațiile ecvestre pe cai frizieni și proba de Derby în oglindă au reprezentat atracțiile principale ale ultimei zile a concursului, în cadrul căreia au concurat atât sportivi români pe cai proprii, cât și străini, pe cai asigurați de organizatori.

Show-ul de duminică a debutat într-un stil autentic românesc, în sunet de toacă, a continuat cu doine și muzică etno-rock. În afara competițiilor propriu-zise, publicul a avut ocazia să petreacă un weekend special, într-unul dintre cele mai pitorești locuri din Transilvania delectându-se cu demonstrații ecvestre și acrobații, ateliere creative pentru cei mici și plimbări cu poneii, standuri artizanale și mâncăruri tradiționale. „La Prod vin străini pentru a retrăi experiențe despre care au citit în cărți, au văzut în filme sau le-au povestit bunicii. La final se dansează și Pinguinul, tradiție impusă de „Transylvania Horse Show” în cei șase ani de competiții pentru că atmosfera este relaxată și distractivă”, a declarat Mihnea Vîrgolici, organizatorul evenimentului.

Evenimentul a fost organizat de Cross-Country Farm prin Asociaţia Ecvestră HipoHouse, în colaborare cu Association International des Etudiants Cavaliers (AIEC), cu sprijinul Federației Ecves- tre Române (FER) și al Federației Ecvestre Internaționale (FEI).

La Prod a avut loc cea de-a șasea ediție a concursului hipic „Transylvania Horse Show”