Main menu

header

578 25 1de Dana Purgaru

Un caz emoţionant, în care protagonist a fost un căţel, a mişcat o lume întreagă după devastatorul cutremur din Ecuador. Acesta şi-a dat ultima suflare după ce a participat, fără pauză, la salvarea câtorva persoane prinse sub dărâmături.

A salvat şapte persoane prinse sub dărâmături

Dayko făcea parte din Corpul de Pompieri al orașului Ibarra, din nordul Ecuadorului. El a murit după o săptămână de epuizare, în care a căutat și a salvat victime de sub dărâmături în urma cutremurului devastator din această țară. Unitatea la care era repartizat patrupedul a anunțat că, datorită eforturilor lui Dayko, a reușit să salveze şapte persoane din provincia de coastă Pedernales, blocate sub dărâmături în urma cutremurului de magnitudine 7,8 care a afectat Ecuadorul.

A făcut infarct din cauza epuizării

Corpul de Pompieri din Ibarra a specificat pe pagina sa de Facebook că Dayko a murit din cauza oboselii, a deshidratării și a diferitelor leziuni suferite în operațiunile de căutare printre dărâmături a supraviețuitorilor. În pofida atenției pompierilor și îngrijirii veterinarilor, Dayko a murit după un infarct. „Dayko era un câine din rasa Labrador, în vârstă de 4 ani, care a intrat la școala canină în urmă cu aproape trei ani și jumătate și care a primit de-a lungul activității sale numeroase certificate naționale și internaționale”, a scris șeful unității din Ibarra, comandantul Jorge Ortega.

Dayko a fost îngropat în curtea unității de pompieri, într-o ceremonie la care au participat colegi pompieri și alți câini ai echipei de salvare, se arată în comunicat