Main menu

header

576 24 1de Alexandra Rotărescu

A compus coloana sonoră pentru „Ferma Animalelor”, are o specie de creveți care-i poartă numele și și-a ales, la propria nuntă, un cavaler de onoare cât se poate de special: Cockerul său, Arthur.

Cockerul Arthur îl însoţeşte peste tot în lume

După peste cinci decenii de succese depline în industria muzicală internațională și mai mult de 300 de milioane de albume vândute în întreaga lume, Sir Elton John este cunoscut ca unul dintre cei mai apreciați muzicieni contemporani. O altă latură a sa, aproape la fel de expusă și de promovată de mass-media, este cea de mare iubitor de animale. De fapt, îi place atât de mult să se înconjoare de necuvântătoare, încât are un adevărat fetiș pentru anumite figurine canine și a deținut, la un moment dat, nici mai mult, nici mai puțin decât 21 de căței! Numărul maxim de căței pe care i-a avut vreodată Elton John nu s-a știut cu exactitate o vreme îndelungată, având în vedere multiplele reședințe ale acestuia. La fel de bine este un mister ce fel de rase a preferat artistul în momentul în care și-a transformat casele în adevărate pensiuni de animale. Este cunoscut doar că a avut un Ogar scoțian, un Labrador și vreo nouă sau zece Border Terrieri. Însă, dintre toți dulăii săi, numai unul dintre ei este cu adevărat special pentru cântăreț. Cockerul Arthur este un membru al familiei cu drepturi depline încă de când a intrat în casa artistului. David Furnish, soțul lui Elton, i l-a făcut acestuia cadou când vedeta a împlinit 56 de ani, în 2003. „Elton l-a botezat Arthur și va fi câinele nostru călător, ne va însoți peste tot în lume. Este un pui cu adevărat rock’n’roll! Este, de fapt, al 21-lea cățel al nostru!”, a făcut atunci lumină Furnish cu privire la numărul total de căței pe care-l deținea celebrul cuplu.

A fost cavalerul de onoare al vedetei

576 24 2Pe nesimțite, Cockerul Arthur a devenit feblețea muzicianului. Îl însoțește pe Elton John la întâlniri de afaceri, la prânzurile pe care acesta le ia cu alți artiști de talie mondială sau chiar pe covorul roșu, la evenimente mondene. În 2009, de pildă, patrupedul a participat, în New York, la o petrecere organizată cu scopul de a strânge fonduri pentru pacienții cu cancer la sân. Inutil să mai spunem că artistul, însoțit de cel mai bun prieten pe patru picioare al său, a donat o sumă considerabilă cauzei nobile. Generos din fire, cântărețul a contribuit consistent - adică de nivelul milioanelor de lire anual - și în cazul altor acte caritabile, multe dintre ele având ca prioritate apărarea drepturilor animalelor. Revenind la simpaticul patruped, acesta a jucat un rol activ în 2005, chiar la nunta starului cu David Furnish: a fost cavalerul de onoare al vedetei! Mai mult de-atât, cățelandrul și-a făcut simțită prezența și pe albumul stăpânului său, „The Captain and the Kid”, când a lătrat exemplar chiar în ritmul muzicii.

Protagonişti ai unei şedinţe foto pentru un calendar

O altă dovadă a faptului că Elton John nu are în grijă numai propriile patrupede a fost implicarea sa, în 2006, într-un proiect care a avut ca scop ajutorarea viețuitoarelor suferinde. El a pozat, împreună cu Cockerii săi, Arthur și Marilyn, pentru un calendar editat de Dispensarul pentru Animale Bolnave și pus la vânzare în 2007 în beneficiul necuvântătoarelor. Artistul s-a numărat printre vedetele pozate de Penny Lancaster, soția lui Rod Stewart, iar superstarurile cu codiță ale pictorialului s-au purtat, pe întreaga durată a ședinței foto, ca niște adevărați profesioniști.

Criminal de căprioare?

576 24 3Din păcate, compozitorul care a semnat, în 2010, coloana sonoră a musicalului „Ferma Animalelor” nu se poate lăuda numai cu experiențe frumoase cu necuvântătoarele. Chiar anul trecut, jurnaliștii britanici scriau despre incidentul neplăcut care l-a avut ca protagonist pe Elton John. Se pare că elicopterul care îl transporta pe artist în Cornwall, unde avea un concert, a ucis o căprioară. Înainte de a vă imagina fel tot felul e grozăvii, trebuie să știți că, atunci când elicopterul a aterizat, o căprioară aflată în zonă s-a speriat de zgomotul produs de elice și a fugit spre stradă, unde a lovit-o mortal o mașină. „A fost un accident nefericit. Pilotul nu avea de unde să știe că era vreun animal prin zonă, iar Elton nici măcar nu știu dacă a fost informat cu privire la ce s-a întâmplat. Oricum, n-a fost vina sa, a fost pur și simplu ghinion!”, a mărturisit un apropiat de-al vedetei.

Devotat lui Spinee

Celebrul muzician și-a mai spălat din „păcate” în momentul în care a dat dovadă de mare compasiune în fața admiratorilor săi. Pe 12 februarie, Elton și-a informat prietenii de pe rețelele de socializare cu privire la situația medicală a unuia dintre numeroșii săi căței, Golden Retrieverul Spinee. Patrupedul a suferit o operație riscantă cu câteva zile înainte, iar stăpânul, îngrijorat, îi ține la curent pe fanii săi în ceea ce privește recuperarea câinelui. „Pot să vă cer o favoare? Cățelul meu Spinee are nevoie de rugăciunile voastre. De-abia a ieșit dintr-o operație dificilă acum 20 de minute… Vă rog, e iubita mea!...”, a scris acesta plin de emoție pe Twitter. Din fericire, veștile care au urmat sunt cât se poate de bune. Cățelul se recuperează minunat, stăpânul se simte acum tot mai ușurat, iar lucrurile au reintrat pe făgașul normal în familia John.

Crustaceele cu numele său

576 24 4Elton John îndrăgește, de fapt, atât de mult specia canină, încât a dezvoltat, încă din 2013, o adevărată pasiune pentru niște figurine sub formă de câine, cu capul mobil. Artistul are acasă o încăpere plină ochi cu astfel de jucării și, atunci când simte nevoia, ia câte un exemplar cu el la concerte, ca să-i poarte noroc. „Are o mulțime de astfel de figurine, asta e țăcăneala sa. De fapt, chiar a cerut să aibă căței d-ăștia și în vestiarul său. Și, la notorietatea sa, i-a primit”, a declarat Ed Sheeran, care a cântat alături de Elton la ceremonia de decernare a Premiilor Grammy.

Tot la capitolul „ciudățenii” poate fi inclus și faptul că legendarul cântăreț și-a „împrumutat” numele unor creveți. În septembrie 2015, presa britanică anunța cu surle și trâmbițe descoperirea, în Indonezia, a unei noi specii de crustacee. „Leucothoe eltoni” pe numele lor. Sau „Elton John”. De unde și până unde legătura dintre cei doi? Când cercetătorul James Thomas a observat la microscop micuța viețuitoare, i s-a părut acestuia că o anumită parte a crustaceului seamănă cu pantofii pe care Elton i-a purtat în 1975 în musicalul „Tommy”. „Am denumit crevetele în onoarea lui Sir Elton John, pentru că i-am ascultat muzica în laboratorul meu pe întreaga durată a carierei mele științifice”, a declarat cu mândrie omul de știință.