Main menu

header

563 24 2de Alexandra Rotărescu

A adoptat un cal, care are numai un ochi și urma să fie eutanasiat, și un pui de liliac născut prematur. Iar gesturile salvatoare pe care actorul le-a făcut la adresa animalelor nu se opresc aici. Însă dragostea lui pentru necuvântătoare e posibil să-l coste pe unul dintre cei mai bine plătiți actori de la Hollywood chiar libertatea!

Boo și Pistol, pericole publice

Ceea ce trebuia să fie o surpriză frumoasă s-a transformat într-un adevărat coșmar! În cursul lunii mai a anului trecut, când filmările pentru „Pirații din Caraibe: Morții nu spun povești” erau în toi, Depp a primit o vizită cât se poate de plăcută, pe platoul de filmare, de la soția sa, Amber Heard, și cei doi căței ai cuplului, Terrierii de Yorkshire Boo și Pistol. Toate bune și frumoase până când cei doi soți s-au trezit cu acuze peste acuze din partea statului australian, care găzduia la acel moment familia Depp. Ce s-a întâmplat mai exact? Se pare că Amber nu i-a declarat pe cei doi căței în momentul în care s-a urcat la bordul aeronavei private cu care a trecut granița în Australia. Asemenea scăpare n-a fost trecută cu vederea însă de autoritățile australiene, care i-au și acuzat pe faimoșii stăpâni de câini că și-au introdus patrupedele ilegal în țara lor, evitând perioada obligatorie de carantină. Iar pentru asemenea infracțiune se acordă pedepse de până la zece ani de închisoare! Oficialii au emis chiar și amenințarea că, dacă Boo și Pistol nu părăsesc de urgență teritoriul australian, cei doi Terrieri vor fi eutanasiați. Inutil să mai spunem că doamna Depp și-a și luat „la revedere!” de la soț - care a fost nevoit, conform contractului, să rămână în Australia până la încheierea filmărilor - și a scos imediat animăluțele din țara „neprietenoasă”.

Traficanți de Terrieri?

563 24 1Din păcate, bătaia de cap nu s-a terminat odată cu revenirea patrupezilor în California. Autoritățile australiene nu au renunțat la acuzații, iar procesul a fost intentat stăpânilor iresponsabili. Îngroșându-se gluma, actorul - care a susținut întotdeauna sus și tare că numai cățeii sunt evoluați în asemenea măsură încât să fie capabili de iubire pură - a acceptat să vorbească pentru prima dată despre acest incident: „Noi aveam impresia că făcuserăm toate actele necesare transportului câinilor în străinătate. Ne-au acuzat de trafic de căței, poate am făcut trafic cu altceva, nu cu căței…”, a început să glumească starul. „Totuși e o nebunie să crezi că doi Terrieri de mărimea unei palme de om pot face vreun rău Australiei!”, a continuat acesta pe un ton cât se poate de serios. Periculoși sau nu, Boo și Pistol le dau în continuare palpitații stăpânilor, care așteaptă acum nerăbdători să-și spună punctul de vedere la tribunal. Pe 7 decembrie 2015 Amber s-a declarat nevinovată în fața instanței, iar anul acesta, pe 18 aprilie, se va da verdictul în acest caz, care a făcut deja vâlvă la Hollywood și a dat peste cap viața cuplului de actori.

Era cât pe ce să fie călcat în picioare de un cal

563 24 3Dragostea și respectul pe care Depp le poartă animalelor nu s-au diminuat nici chiar atunci când acesta era să-și piadă viața din cauza unui patruped. În 2013, când filma pentru pelicula „Legenda călărețului singuratic”, actorul era cât pe ce să fie călcat în picioare de un cal. De fapt, o simplă mișcare de-a animalului putea să-i sfărâme capul călărețului, după cum chiar el explică: „Calul pe care mi-l alesesem chiar eu pentru filmări a început, la un moment dat, să sară niște obstacole, însă șaua pe care stăteam s-a desfăcut, iar eu am căzut. Am văzut atunci picioarele musculoase ale calului deasupra mea și-mi păreau o mașinărie de-a dreptul ucigătoare. Un singur cuvânt mi-a venit în minte: copite! Îmi spuneam în gând să am grijă la copite. Ceea ce m-a salvat atunci a fost instinctul calului de a-și ridica picioarele din față și de a trece peste mine. Dacă nu făcea asta, cădea chiar pe capul meu și mi-l zdrobea pur și simplu.”

Îndemn salvator

Recunoștința pe care i-a purtat-o acelui cal l-a făcut probabil pe Depp să salveze, la rândul său, viața altui cal atunci când a avut această ocazie. Astfel, l-a adoptat pe cel care a fost folosit la filmările pentru pelicula „Legenda călărețului fără cap”, care, din cauza handicapului său (n-avea un ochi), urma să fie eutanasiat. Nu-i de mirare că Johnny Depp, mare iubitor de animale și activist implicat trup și suflet în campaniile care susțin drepturile necuvântătoarelor, insistă să le transmită oamenilor un mesaj important, care presupune salvarea vieții animalelor de orice fel: „Dacă nu vă place să vedeți postate pe internet imagini cu animale maltratate, încercați să faceți ceva pentru a opri violența împotriva viețuitoarelor, nu postarea fotografiilor!”

„Căpitanul Sparrow” riscă zece ani de închisoare din cauza cățeilor săi

„Dacă nu vă place să vedeți postate pe internet imagini cu animale maltratate, încercați să faceți ceva pentru a opri violența împotriva viețuitoarelor, nu postarea fotografiilor!“ (Johnny Depp)

A adoptat un pui de liliac de numai o săptămână

563 24 4Nu toate experiențele pe care vedeta de 52 de ani le-a trăit alături de animale au fost atât de intense în emoții. Dimpotrivă, Johnny s-a înconjurat toată viața sa de viețuitoare care mai de care mai diferite și mai recunoscătoare pentru bunătatea cu care au fost tratate. Este și cazul micuțului „Jackie Sparrow”, un pui de liliac care a fost adoptat de actor pe când acesta avea doar o săptămână. Născut prematur, liliacul - care a fost denumit după rolul pe care Johnny îl interpretează în seria „Pirații din Caraibe” - avea nevoie de tratament special. Zis și făcut! Noul lui „tătic” are mare grijă de micuț, după cum se poate vedea într-un filmuleț care circulă pe internet și în care îl putem admira pe actor hrănindu-l cu biberonul pe simpaticul pui de liliac, spre încântarea tuturor fanelor superstarului. „Johnny Depp este interesat în mod real de lilieci, făcând chiar și o donație de 1.000 de dolari clinicii noastre”, a declarat încântat directorul centrului veterinar care a avut grijă de pacientul „Jackie Sparrow”.