Main menu

header

558 24 1de Alexandra Rotărescu

Vegetariană convinsă, susținătoare a organizației PETA - care protejează viața necuvântătoarelor - și mare iubitoare de animale, actrița hollywoodiană și-a numit unul dintre copii Urs, are o insectă care-i poartă numele şi și-a dorit un cadou însuflețit de ziua sa, care să-i întregească menajeria din Anglia.

Mai are şi opt găini

În octombrie, Kate a împlinit 40 de ani! Nimic mai frumos pentru starul din Cetatea Filmului, care nu se teme de efectele îmbătrânirii, dar nici de provocările care-i ies în cale, se pare! Altfel nu ar fi acceptat cu zâmbetul pe buze cadoul pe care l-a primit în timp ce tăia tortul aniversar: doi purceluși, pe nume Mable și Socks (Ciorapi). De fapt, patrupezii n-au fost deloc o surpriză, ci se aflau pe lista de doleanțe a actriței. „Asta mi-am dorit să primesc: porci!”, a mărturisit aceasta într-o emisiune televizată. Cei mai noi membri ai familiei se simt deja ca acasă pe proprietatea actriței, unde mai există și alte vietăți mai puțin obișnuite: opt găini. Cum era și de așteptat, de întreaga menajerie se bucură cel mai mult copiii lui Kate, Mia (15 ani), Joe (11 ani) și Bear („Urs”, 1 an și jumătate), care aleargă prin curte cu înaripatele și-i hrănesc pe purceluși.

„Îi tratez ca pe orice animal de companie”

Pe cât de simpatice sunt mamiferele nou-achiziționate, pe atât de puse pe șotii sunt! Astfel, Mable și Socks reușesc să evadeze tot timpul din țarcul lor și să o ia la plimbare prin cartierul select în care locuiește vedeta. „Sunt un adevărat coșmar, pentru că reușesc de fiecare dată să iasă din curte!”, mărturisește actrița, amuzată. „Zilele trecute, de exemplu, au fost găsiți pe stradă, încercând să intre în cafeneaua din cartier… Dar nu poți să stai supărat pe ei prea mult, că sunt simpatici foc! Mă joc cu ei, îi tratez ca pe orice animal de companie. Acum au 7 luni și, când îi chem pe nume, vin de fiecare dată. Sunt atât de haioși!”

Un gândac cu numele său

558 24 4Nu încape îndoială, Winslet are o relație specială cu viețuitoarele! Până și oamenii de știință și-au dat seama de asta! Altfel de ce să fi numit o insectă după celebra actriță?! De fapt, adevăratul motiv pentru care există pe lumea asta un gândăcel cu numele Kate Winslet este pentru că atât de multe specii noi de necuvântătoare se descoperă în fiecare an, încât cercetătorii au început să le denumească după anumite figuri celebre din diverse domenii. Așadar, a venit și rândul lui Kate și, ca atare, există acum „Agra katewinsletae”! „Personajul interpretat de Kate Winslet în filmul «Titanic» a supraviețuit în ciuda tuturor circumstanțelor nefavorabile. Să sperăm că același destin îl va avea și această insectă destul de rezistentă, de altfel!”, a declarat un membru al echipei care a făcut descoperirea.

Coșmar cu hamsteri

558 24 2Imaginea vedetei de mare iubitoare de animale a fost reinstaurată de echipa de PR a acesteia cât ai zice „pește”. Îndemnurile proviață ale actriței, prezența sa la numeroase strângeri de fonduri pentru ajutorarea diferitelor vietăți, donațiile, totul a contribuit la eliminarea din conștiința publică a erorilor comise. Pe nesimțite, a apărut în presă chiar și o amintire emoționantă pe care Winslet a povestit-o oricui a avut urechi s-o audă: „Când eram mică, unul dintre hamsterii noștri a născut. Nici măcar nu știam că era gestantă. Am sunat la petshop ca să aflăm ce avem de făcut și ni s-a spus că trebuie să despărțim puii de femelă, pentru că hamsterii devin foarte speriați după ce nasc și există pericolul să-și mănânce puii. N-am făcut asta și chiar s-a întâmplat. Incidentul m-a afectat foarte mult și am avut coșmaruri cu hamsteri carnivori până pe la 15 ani…”.

„Porcii au fost găsiți pe stradă, încercând să intre în cafeneaua din cartier… Dar nu poți sta supărat pe ei prea mult, că sunt simpatici foc!“ (Kate Winslet)

Oamenii de știință au denumit un gândăcel „Agra katewinsletae“, având ca inspirație rolul de supraviețuitoare pe care actrița l-a jucat în Titanic

Vedeta filmului „Titanic” are o relație specială cu animalele

Antiabuz asupra fiinţelor

Câștigătoarea Premiului Oscar a primit numai laude din partea iubitorilor de animale în momentul în care a acceptat să joace în filmul „Divergent”, în care face apel la distribuitori alimentari și consumatori să nu mai comercializeze și, respectiv, să cumpere foie gras. De unde și până unde această cerere? Se pare că, pentru a produce această delicatesă, rațele și gâștele sunt forțate să treacă prin chinuri inimaginabile. „Sunt hrănite forțat cu cantități imense de cereale și grăsime, fapt care face ca ficatul lor să se umfle foarte mult”, povestește actrița în acest video realizat de PETA.

Bucătăreasa criminală

Binevoitoarea Winslet a fost însă prinsă pe picior greșit în 2011, când a relatat întregii prese internaționale cum a aflat ea că este nominalizată la Premiile Emmy în momentul în care se afla la un curs de gătit în Anglia. Nimic rău în asta, însă declarația sa i-a uimit pe toți iubitorii de animale… „Ha, ce surpriză! Tocmai ciopârțeam o găină, m-ați prins cu mânile pline de sânge!”, a exclamat ea. Inutil să mai spunem că toate organizațiile care protejează viața necuvântătoarelor i-au reproșat acesteia „hobby-urile nocive”, pretinzându-i să-și asume responsabilitatea pen- tru cele declarate public, mai ales că ea este implicată în numeroase campanii împotriva abuzului asupra animalelor. Nu-i cere nimeni să nu mai consume carne, însă nici să promoveze acest lucru în cel mai grafic și de impact mod cu putință, nu-i așa?

Scandalul cu haina de blană

558 24 3O altă bilă neagră a primit Kate atunci când a pozat într-un pictorial pentru „Vanity Fair” într-o haină de blană. Atunci chiar PETA a atenționat-o că nu a fost deloc OK din partea ei, cu toate că, de data asta, există o scuză plauzibilă pe care a oferit-o vedeta. Se pare că stiliștii revistei au asigurat-o pe actriță, în timpul realizării ședinței foto, că blana respectivă era ecologică, nicidecum adevărată. Contactat de PETA, reprezentantul vedetei a declarat sus și tare că Kate Winslet nu poartă niciodată blană adevărată și că a fost păcălită de fapt când a realizat fotografiile. Asta da lovitură pentru celebra publicație, care, ulterior, s-a văzut nevoită să nu mai prididească însă cu părerile de rău!