Main menu

header

554 24 3de Dana Purgaru

În Oman, țară aflată în Peninsula Arabiei, s-a petrecut recent un eveniment care a dat de gândit lumii întregi - un câine maidanez a găsit un copil nou-născut, l-a luat în bot şi l-a dus în sânul oamenilor, spre a fi ajutat.

L-a cărat în fălci până aproape de spital

Imaginile surprinse de un bărbat care a asistat la scena în care câinele aleargă cu copilul nou-născut în bot sunt de-a dreptul incredibile. Când micuțul a fost luat de oameni, câinele nu s-a opus și a stat cuminte alături, parcă știind că totul va fi bine. Martorii s-au declarat surprinși, pentru că inițial toată lumea a crezut că animalul vrea să mănânce copilul și s-a speriat. Câinele a adus copilul în preajma oamenilor aflați în apropierea unui spital, astfel că micuțul a putut fi transportat rapid la camera de gardă. Medicii au fost uimiţi când au descoperit că acesta nu a avut nici măcar o rană pe corp, chiar dacă fusese ținut de câine în fălci pentru cine ştie cât timp.

Anchetă pentru a constata circumstanţele incidentului

554 24 4Autorităţile din Oman au iniţiat o anchetă pentru a constata circumstanţele incidentului. Poliţia a verificat înregistrările de la toate spitalele, în urma suspiciunilor că maidanezul ar fi putut fura copilul dintr-o secţie de maternitate, dar nicio mamă nu a declarat lipsa vreunui bebeluș. Unii martori dintr-un spital au declarat Poliţiei că văzuseră în acea zi o fată gravidă la camera de urgenţă, care a refuzat să lase medicul ginecolog să o consulte și a fugit în grabă afară din spital. Poliţia crede că aceasta ar putea fi mama copilului, că l-ar fi născut şi l-ar fi aruncat, iar câinele l-ar fi găsit şi, printr-o minune, a ştiut încotro să se îndrepte pentru a-i salva viaţa.