Main menu

header

553 24 2de Dana Purgaru

România a devenit campioană balcanică la Concursul Internaţional al Canarilor de Cântec Slavujar, ediţia a V-a, desfăşurat la Bucureşti în perioada 6-8 noiembrie.

Cea mai bună pasăre de cântec şi cea mai bună voce

Locul 1 și titlul de Maestru la Concursul Grand Balkan a fost primit de canarul SF 97/2015, al cărui proprietar este Sorin Florea, iar antrenor Florea Neacșu. Echipa „Team Slavujar” cu canarul alb, număr inel 97-SF-2015, a obţinut Balkanik CUP 2015, cu un total de 124 de puncte, şi Titlul de Maestru, cea mai bună pasăre de cântec şi cea mai bună voce. „Suntem siguri că vom face un număr foarte mare de oameni fericiţi după ce vor cunoaşte şi vor asculta aceste păsări minunate”, a declarat Sorin Florea, preşedintele Asociaţiei Canarilor de Cântec Slavujar din România.

Au un repertoriu similar glasului privighetorii

Canarul Slavujar este o specie de canar de cântec originară din zona balcanică, având un repertoriu similar cântecului privighetorii. Competiţia Grand Balkan este nivelul maxim unde aceşti canari îşi pot dovedi măiestria. Au participat 86 de canari, dintre care România cu 28, Serbia cu 33, Albania cu 10 şi Macedonia cu 15 canari. Fiecare dintre aceste ţări a participat la concurs cu exemplarele de elită care au câştigat concursurile naţionale.

După un arbitraj maraton de două zile (câte zece ore pe zi), arbitrii Karajovic Branislav, Arandelovic Zivotije şi Stojadinovic Milovan, din Serbia, Bujor Vasile şi Florea Neacşu, din România, sub supravegherea maestrului Dragan Camilovic - preşedintele comisiei de arbitri ai Federaţiei Ornitologice din Serbia - au desemnat câştigătorii celei de-a V-a ediţii a competiţiei din Balcani.