Main menu

header

529 24 1de Gabriela Militaru

În timp ce unii visează să devină vedete, alții câștigă sume importante doar fiind în preajma starurilor. Este și cazul lui Annie Lever, una dintre cele mai faimoase îngrijitoare de câini de la Hollywood. Annie, acum în vârstă de 56 de ani, a avut grijă de multe dintre patrupedele vedetelor, job care i-a adus foarte mulți bani.

De la arte frumoase la dragostea pentru... blană

Cine ar fi putut prevesti ce carieră va ajunge să urmeze Annie Lever pe vremea când ea absolvea Universitatea din Michigan, obținând o diplomă în arte frumoase? În timp ce probabil că toată lumea se aștepta ca tânăra să devină un designer celebru, viața sa a luat o altă turnură, făcând-o să-și urmeze dragostea pentru animale mai curând decât înscrisul de pe diploma de absolvire. După mai multe încercări, Annie a decis că ceea ce adoră să facă este să plimbe câini. Inițial, doar un hobby, s-a transformat curând într-un job, iar în urmă cu mai bine de două decenii, în 1994, Annie Lever și-a lansat propria afacere, „Dog Gone Fitness”, în Los Angeles. Dacă la început lucra singură și plimba doar câinii prietenilor, care nu aveau foarte mult timp pentru patrupedele lor, în scurt timp, Annie a devenit atât de faimoasă, încât a primit oferte și din partea celebrităților. De-a lungul timpului, i-a avut drept clienți pe mulți actori de la Hollywood care locuiau în Santa Monia, Brentwood și Westwood, Bel Air și Beverly Hill.

„Casa mea este cumpărată de patrupezi”

Deși atunci când ai grijă de câinele unei vedete poți câștiga o mică avere, Annie nu a făcut niciodată rabat de la regulile sale. Una dintre acestea este că nu acceptă să plimbe un câine prea mult timp dacă nu reușește să și-l apropie. În cazul celor doi câini Ciobănești ai actorului Jim Belushi, Annie Lever a declarat că i-a fost imposibil să-i dreseze, întrucât erau foarte agresivi, prin urmare, renunțând la job. În cazul lui Mike Myers, Annie i-a îngrijit cu drag trei ani pe cei doi Labradori ai artistului, însă, la un moment dat, acesta a decis să lase câinii în grija bucătarului său. Tot la începuturi, Annie a avut grijă și de Golden Retrieverul lui Steven Spielberg și de Labradorul fiicei sale, însă a renunțat la slujbă pentru că era foarte dificil să treacă de agenții de securitate de pe proprietatea regizorului. Cu toate acestea, după zece ani de la lansarea afacerii, Annie Lever se putea lăuda cu un câștiga anual de 150.000 de dolari de pe urma câinilor pe care îi plimba. „Încă mă trezesc, mă uit în jur și mă gândesc că această casă este cumpărată de câini”, a declarat ea în glumă.

Se simte mai mult decât o îngrijitoare

529 24 2Pentru Annie Lever, plimbatul câinilor nu este doar o plăcere, dar și o slujbă care necesită anumite calități. „Meseria de a plimba câini solicită abilități asemănătoare celei de învățător, antrenor și șofer. Este ca și cum ai fi mama unui copil de 2 ani. Îți petreci toată ziua strigând: „Nu sări! Nu urina pe fratele tău”, a explicat Annie. Pe lângă faptul că îi plimbă și se joacă împreună cu ei, Annie are grijă să-i și dreseze pe câini. Dacă unul dintre ei nu este ascultător, este exclus de la activitățile la care participă ceilalți câini din grupă. Ea a explicat că obișnuiește și să facă în urma câinilor curat, dar că se consideră mai mult decât o simplă îngrijitoare. În multe cazuri simte chiar că face parte din familie. Obișnuiește să primească şi cadouri costisitoare din partea clienților săi sau să fie invitată la petrecerile organizate în familiile din care provin câinii de care are grijă. De exemplu, a știut înaintea paparazzilor când Reese Witherspoon a rămas însărcinată cu cel de-al treilea copil. Annie a plimbat timp de doi ani cei trei câini ai actriței (un Buldog englezesc, pe nume Frank Sinatra, un Buldog franțuzesc, pe nume Coco Chanel, și Chi-Chi, un simpatic Chihuahua). Într-un interviu acordat lui Jay Leno, ea a povestit că, atunci când a întâlnit-o pe actriță, a confundat-o cu o ospătăriță. După cei doi ani petrecuți alături de câinii actriței, Annie a primit un telefon de la asistenta lui Reese, care o înștiința că, în urma unor zvonuri apărute în tabloide, mulţi dintre colaboratorii familiei urmau să fie concediați. Annie s-a simțit lezată de decizia actriței, cu atât mai mult cu cât, spune ea: „Ei chiar cred că sunt o turnătoare? Este adevărat că m-a contactat cineva de la un tabloid, dar am refuzat să vorbesc”. Se pare totuși că, în ciuda deciziei actriței de a-și concedia personalul, ea nu i-a purtat pică lui Annie. Când fratele acesteia a murit, Reese Witherspoon a fost prima care i-a trimis condoleanțe și un buchet de flori. Annie, la rândul său, a declarat că o place foarte mult pe actriță și că Coco Chanel va rămâne unul dintre câinii săi preferați.

  • Lucrează de ani întregi pentru Reese Witherspoon, Jim Belushi, Steven Spielberg și Mike Myers

Atunci când plimbă câinii celebrităților, Annie nu obișnuiește să-i strige pe nume, de teamă ca aceștia să nu fie răpiți de persoane care știu totul despre viața privată a starurilor

Annie Lever are un câine personal, un Bichon maltez pe nume Olive, care obișnuiește să se cuibărească în poala sa atunci când aceasta se află la volan

Face o avere dintr-o plăcere

529 24 3Annie Lever a avut, de asemenea, o relație extraordinară cu câinele lui Courtney Thorne-Smith. Cântăreața a declarat că devenise invidioasă pe relația dintre Annie și Ed, un Basenji jucăuș. „Annie m-a sunat într-o zi să mă întrebe dacă poate să-l țină pe Ed peste program. Nu-mi place să recunosc, dar Ed o preferă mai mult pe ea decât pe mine, pentru că Annie face mereu ceva inedit cu el”, a spus cântăreața. Faptul că este atât de iubită de animale face ca Annie Lever să fie foarte solicitată de staruri, de aceea și practică unele dintre cel mai ridicate tarife (cel puțin 25 de dolari pe zi/câine). Annie știe că efortul său merită toți banii, pentru că este o profesionistă. Ea obișnuiește să plimbe până la 12 câini deodată, și are trei astfel de grupe într-o singură zi. Soțul lui Annie, Bob I, i s-a alăturat în afacerea cu câinii, și împreună plimbă chiar și 50 de câini pe zi. Nu este deci de mirare că, în prezent, businessul îi bagă lui Annie sub saltea 380.000 de dolari pe an.