Main menu

header

de Ana Trifan

Feng Shui este o filozofie de echilibrare a energiilor interioare şi exterioare, a spaţiului cu noi înşine. Armonia în cămin este ceea ce toţi caută, iar cultura chineză deţine secretul. Cu ajutorul remediilor Feng Shui puteţi aduce linişte în locuinţă, înţelegere în cuplu, sănătate şi succes în carieră. Câteva noţiuni simple, însuşite şi aplicate corect, vă pot face viaţa mai bună. Specialistul Salah Graine vă explică principiile acestei arte şi cum le puteţi folosi în beneficiul vostru. În acest număr veţi afla cât este de important să respectaţi regulile Feng Shui în ceea ce priveşte baia, o încăpere care poate influenţa decisiv averea, faima sau sănătatea.

O încăpere greu de poziţionat
Baia are o reputaţie proastă în Feng Shui. „Neîncrederea” în energiile pe care le aduce vine, probabil, de la faptul că pe vremuri oamenii îşi construiau toaletele în afara casei, iar la unele etnii, principiul acesta se mai păstrează şi astăzi. Această încăpere este considerată un loc negativ al casei, deoarece prin ea se pierd banii şi faima, conform specialistului Salah Graine.
Una dintre provocările arhitecturii moderne care vrea să fie în concordanţă cu principiile Feng Shui este că pur şi simplu nu există niciun loc bun de poziţionat o baie într-o casă. Şi totuşi, cea mai rea locaţie care poate fi aleasă pentru această încăpere este centrul locuinţei, pentru că cei care au poziţionat astfel baia pot pierde mulţi bani. Chiar şi sănătatea poate fi afectată grav.

Ţineţi capacul de la toaletă lăsat
Specialistul ne-a asigurat însă că nu tot ce ţine de baie e negativ, iar ingredientele-cheie pentru a avea chiar şi în această încăpere un Feng Shui bun sunt confortul şi curăţenia. Capacul de la vasul de toaletă, atunci când nu este utilizat, trebuie să fie lăsat. De altfel, aceasta este şi o regulă de igienă, pentru că în vas se adună mulţi microbi, care, atunci când trageţi apa, pot fi pulverizaţi pe obiectele din jur (periuţe de dinţi, prosoape, halate şi altele). De asemenea, uşa de la baie trebuie închisă.
Potrivit lui Salah Graine, această cameră nu trebuie construită lângă bucătărie sau lângă uşa de la intrare, iar orice defecţiune apărută înăuntru trebuie remediată urgent, în special scurgerile, pentru că apa este una dintre energiile filozofiei Feng Shui.

Vas de lut şi plante pentru energii pozitive
Pentru a atrage energiile pozitive, este indicat să aşezaţi în baie un obiect de pământ (un vas de lut, de exemplu), iar prosoapele e bine să aibă culoarea aurie, pentru a atrage abundenţa. Această nuanţă contracarează orice efect de scurgere a averii. Fereastra acestei încăperi trebuie deschisă ori de câte ori este nevoie şi aveţi grijă ca mirosul să fie mereu plăcut. Vă puteţi folosi pentru acest lucru şi de prezenţa plantelor, pe care să le poziţionaţi în încăpere. Ele ajută la păstrarea energiei pozitive şi la alungarea celei negative.

Sfaturi:
- Camera trebuie să aibă culori calde
- Ţineţi la îndemână şi folosiţi sarea de baie

Produsele le puteţi găsi la magazinul Zahir. Pentru consultaţii gratuite cu domnul Salah Graine folosiţi adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau sunaţi la numerele 021/3450412 şi 0728.057.942, între orele 10-22.