Main menu

header

de Ana Trifan

Feng Shui este o filozofie de echilibrare a energiilor interioare şi exterioare, a spaţiului cu noi înşine. Armonia în cămin este ceea ce caută toţi, iar cultura chineză deţine secretul. Cu ajutorul remediilor Feng Shui puteţi aduce linişte în casă, înţelegere în cuplu, sănătate şi succes în carieră. Câteva noţiuni simple, însuşite şi aplicate corect, vă pot face viaţa mai bună. Specialistul Salah Graine vă explică principiile acestei arte şi cum le puteţi folosi în beneficiul vostru. În acest număr veţi afla cum trebuie să vă organizaţi căminul cu ajutorul busolei, pentru a avea parte de bunăstare, noroc în carieră şi sănătate.

Era folosită în Antichitate
În Antichitate, vechii maeştri Feng Shui utilizau „Metoda busolei” sau Pa Kua, pentru o energizare corectă a casei lor. Cele opt direcţii reprezintă un tip important de noroc şi este foarte util să le înţelegeţi pentru a vă organiza căminul. Această metodă este valabilă indiferent de stelele zburătoare din fiecare an. Asiguraţi-vă că aveţi o busolă bună şi urmăriţi indicaţiile de mai jos:

Nord - carieră
În partea de nord a casei sau grădinii este sectorul carierei. Elementul este apa. Amplasarea unui acvariu sau a unei fântâni curgătoare în această parte aduce siguranţă familiei. Dacă acolo se află baia, asiguraţi-vă că puneţi aceste remedii în afara ei. Nordul nu trebuie să fie aglomerat cu mobilier, pentru a nu împiedica evoluţia ocupanţilor casei. Acest sector vă poate aduce venituri suplimentare.

Sud - zona de recunoaştere
Recunoaşterea membrilor casei aduce noroc de promovare şi de respect. Elementul este foc şi este benefic să energizaţi sectorul sudic folosind o lumină strălucitoare, precum un candelabru cu cristale polifaţetate. Culoarea roşie este foarte importantă. Dacă aveţi o profesie care necesită afirmare şi popularitate, atunci acest colţ devine important. În cazul în care este imposibilă amplasarea unui candelabru de cristal, puteţi pune un cristal roşu polifaţetat.

Est - zona de sănătate
Această zonă este foarte importantă pentru sănătatea generală a familiei şi aparţine fiului cel mare (moştenitorului). Lipsa acestui sector poate cauza probleme şi obstacole în calea succesului acestuia şi în unele cazuri poate duce la imposibilitatea de a avea copii. Evitaţi să existe în partea de est plante moarte sau bolnave sau o clădire mai înaltă decât cea în care locuiţi. Pentru a întări sănătatea şi bunăstarea fizică a familiei, decoraţi această zonă cu plante şi copaci sănătoşi. Elementul acestui sector este lemnul şi, implicit, apa (care creşte lemnul). Aşezaţi în acest sector un wou lu din jad şi un dragon, pentru a aduce energie pozitivă.

Vest - descendenţii
Acest colţ semnifică norocul de urmaşi. El reprezintă, de asemenea, bunăstarea acestora şi este responsabil pentru nivelul de creativitate. Vestul este locul tigrului alb şi este bine să-l aveţi în această zonă a casei pentru protecţie. De asemenea, floarea de lotus roz din cristal pusă în acest sector aduce siguranţă şi dă putere copiilor să treacă peste examene.

Sud-vest - sectorul mamei
Această zonă reprezintă matriarhatul familiei. Este norocul de dragoste, căsătorie sau romantism, un element de pământ, benefice fiind aici focul şi culoarea roşie. Acest sector trebuie să fie foarte bine luminat şi să aibă o fereastră, pentru a circula chi-ul. Puteţi aşeza aici toate simbolurile iubirii - raţele mandarine, simbolul dublei fericiri, Pasărea Phoenix, dragonul...

Nord-vest - sectorul tatălui
Aparţine capului familiei, tatălui, susţinătorului de familie, de sex masculin. Elementul este metal. Amplasaţi un împărat de metal sau un pi yao (apărătorul bărbatului). În spatele biroului puteţi pune un clopot din alamă, pe care să-l activaţi zilnic.

Sud-est - bogăţia
Este, în acelaşi timp, zona fiicei celei mari a casei. Acest sector aduce bogăţie. Elementul este lemn. Puneţi în sud-est o corabie a bogăţiei pe care să o ornaţi cu toate elementele bunăstării: pietre semipreţioase, bijuterii din aur, minilingouri din metal auriu, amulete cu bănuţi din jad sau ingot din răşină sau jad.

Nord-est - cunoaşterea
Nord-estul este un sector de pământ care apără înţelepciunea, secretele, pregătirea ocupanţilor casei. Aduce noroc de creştere. Nu trebuie să îi lipsească lumina puternică şi icoanele. De asemenea, puteţi pune fotografiile copiilor alături de fotografii ale unor persoane pe care le admiraţi.

Produsele le puteţi găsi la magazinul Zahir. Pentru consultaţii gratuite cu domnul Salah Graine folosiţi adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau sunaţi la numerele 021/3450412 şi 0728.057.942 între orele 10-22.