Main menu

header

de Ana Trifan

Feng Shui este o filozofie de echilibrare a energiilor interioare şi exterioare, a spaţiului cu noi înşine. Armonia în cămin este ceea ce toţi caută, iar cultura chineză deţine secretul. Cu ajutorul remediilor Feng Shui puteţi aduce linişte în cămin, înţelegere în cuplu, sănătate şi succes în carieră. Câteva noţiuni simple, însuşite şi aplicate corect, vă pot face viaţa mai bună. Specialistul Salah Graine vă explică principiile acestei arte şi cum le puteţi folosi în beneficiul vostru. În acest număr veţi afla cum vă puteţi asigura un mediu calm şi bogat în energii pozitive, cu ajutorul aromelor din beţişoare parfumate, lumânări sau uleiuri.

Aromele şi beţişoarele Feng Shui sunt printre principalele instrumente folosite de această artă, cu scopul de a armoniza mediului înconjurător.
„Pentru a avea o stare bună este important ca în jurul dumneavoastră să simţiţi mirosuri plăcute. O aromă potrivită are un efect pozitiv asupra activităţii sau stării de sănătate”, a explicat Salah Graine.

Folosite şi pentru dezinfectare
În afară de faptul că răspândesc un miros plăcut, beţişoarele parfumate mai au şi rolul de a distruge microbii. În Evul Mediu erau folosite în perioadele de epidemii de ciumă, în scopul dezinfectării spitalelor. Metoda se mai foloseşte şi astăzi în India.

Anason împotriva depresiei
În funcţie de efectul pe care-l au, aromele au fost clasificate în mai multe tipuri. Astfel, pe cei care vor să-şi îmbunătăţească respiraţia şi să combată depresia specialistul nostru îi sfătuieşte să apeleze la cele de anason, mentă, eucalipt, brad sau pin. Dacă treceţi printr-o stare de sensibilitate excesivă sau vă confruntaţi cu probleme comportamentale ar fi bine să aveţi în jurul dumneavoastră arome de ienupăr, muşcată, muşeţel ori lavandă.

Chimen - în situaţii de conflict
Pentru calmarea situaţiilor de conflict e bine să vă înconjuraţi de mirosuri de anason, chimen sau măghiran. Dacă simţiţi nevoia de relaxare, alegeţi beţişoare cu parfum de lavandă, frunze de portocal ori trandafir. Când vă pregătiţi de o seară specială, nu trebuie să uitaţi de afrodiziace din santal, ylang-ylang sau muşcată.
În schimb, pentru a elimina mirosurile neplăcute, soluţia o reprezintă lavanda, bradul, menta sau eucaliptul. Pentru energizare, specialistul nostru vă recomandă aromele de lămâie, portocală sau mentă.

Lumânări şi uleiuri

În Feng Shui este foarte importantă şi culoarea lumânărilor, pe lângă aroma acestora. Astfel, cele galbene sunt simbolul elementului pământ şi le puteţi folosi pentru armonizarea relaţiilor. Cele roşii sunt simbolul focului şi le puteţi utiliza pentru a atrage reputaţia şi faima. Lumânările albe au două simboluri - pe de o parte reprezintă paradisul (prietenii, mentorii şi atingerea idealurilor), dar pot întruchipa şi un lac (copii, bucurie, inspiraţie). Cele portocalii au, de asemenea, mai multe simboluri: muntele (pacea şi înţelepciunea), soarele - ce ajută la dezvoltare şi îmbunătăţirea sănătăţii şi apa - ce are un rol important în buna desfăşurare a carierei. Dacă vă plac uleiurile parfumate, e de preferat să alegeţi aromele de trandafir, ylang-ylang şi iasomie pentru dormitor, iar în aromatizatoarele de la locul de muncă să puneţi uleiuri de mentă, salvie sau lămâie.

Produsele le puteţi găsi la magazinul Zahir. Pentru consultaţii gratuite cu domnul Salah Graine folosiţi adresa de mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. sau sunaţi la numerele 021/3450412 şi 0728.057.942 între orele 10-22