Main menu

header

cotnari wide

496 31 1Cu siguranţă, v-am mai vorbit despre colaborarea mea cu şcoala de actorie de film „Pygmalion”. Iniţiativa înfiinţării ei aparţine unui tânăr domn, care nu este actor, dar iubeşte arta filmului. Începuturile activităţii noastre sunt în anul 2002. De atunci, ne străduim să dezvoltăm programul acestei şcoli, să fie cât mai bogat şi mai bine organizat. Activăm în peste 15 oraşe din ţară, cu eforturi mari de deplasare a selecţionerilor şi a tinerilor profesori, care pleacă de la Bucureşti să ţină cursuri interesante în toate locaţiile necesare. Cum fără muncă nimic nu se poate obţine, mă supun şi eu programului şcolii şi mă deplasez la distanţe foarte mari, cum ar fi Timişoara sau Suceava, pentru a alege copiii cât de cât apţi pentru a urma un curs de actorie. Slavă Domnului, avem talente cu duiumul, iar filmele pe care le realizăm cu cei care finalizează cursul de două luni o demonstrează. Iată de ce mă plimb prin ţară de la un capăt la altul. Acum două săptămâni am fost la Turnu-Severin. Oraş vechi, pe care-l cunosc bine, azi mult dezvoltat, cu clădiri mari, frumos colorate, cu un bulevard larg, plin de plante şi de flori. Aici ne găzduieşte o şcoală frumoasă. La întoarcere, spre seară, după ce toată ziua nu mâncasem nimic, ne-am propus să ne oprim la un local. Aproape de Craiova, am zărit nişte clădiri împodobite cu mii de muşcate, care aveau pe fronton numele „Carul din stele”. Mai târziu, am aflat că motto-ul locului este „Trăieşte româneşte”. Un amestec de lemn şi de piatră, locaţia este superbă, iar miile de muşcate îi dau un aer de poveste. Parcă ai vrea să rămâi aici mai multă vreme pentru odihnă şi dragoste. În interior, îmbinare de rustic şi modern, cu pereţi de lemn şi cu lampioane de sticlă colorată, ţintuite în rame puternice, tot de lemn. Un bar bogat şi fete frumoase care servesc rapid la mese. Meniul, a doua surpriză, nu se rezumă la a enumera felurile de bucate, ci este conceput să aducă o sumă de informaţii despre istoria Olteniei și despre originea bucatelor prezentate. El se intitulează „Ziarul gurmanzilor de ieri, de astăzi şi al celor care or mai fi”. Ei spun că mâncarea oltenească e picantă, zemoasă şi senzuală. De asemenea, numesc şunca - regina satului românesc -, iar saramura de pui cu mujdei - o adevărată tulburare. Mai povestesc despre gusturile mâncărurilor făcute la ţest şi ne învaţă că, din vechime, românul consideră pâinea şi vinul hrană totală. A fost o seară elegantă, cu mâncăruri savuroase şi cu o servire rar întâlnită. Să nu rataţi acest local, „Carul din stele”, aflat pe drum, la venirea dinspre Turnu-Severin, aproape de Craiova. Merită să-l înscrieţi în preferinţele dumneavoastră.

496 31 3

496 31 2

496 31 4