Main menu

header

865 2 2Cea mai mare bucurie a mea, dincolo de dragostea de a fi pe scenă, este aceea de a scrie despre oamenii care fac performanță și care își depășesc statutul, devenind un soi de îngeri pentru cei din jurul lor, nu doar prin profesionalism și cunoștințe, ci prin simpla omenie, prin spiritul de sacrificiu și prin voința de a face bine, cu orice preț.

Un astfel de OM este doctorul Zoltán Galajda. Medic primar în Chirurgie Cardiovasculară, OMUL Zoltán Galajda este un salvator de suflete și trupuri. Zoltán Galajda este OMUL pentru care nu există nicio opreliște atunci când vine vorba de a oferi șanse!

Profesionist desăvârșit, cu mii de operații la activ, cu o activitate prodigioasă, demnă de tot respectul, atât în România, cât și în Ungaria, acesta se înscrie în rândul medicilor care-și pun profesia mai presus de viață, care adună propriile tăceri în palme și le oferă lumii printr-un sacrificiu devenit virtute!

Dar dincolo de toate acestea, dincolo de performanțe, de spiritul civic formidabil, de dorința de a se dărui pe sine celor din jur, de pregătirea temeinică din cei peste 35 de ani de carieră, doctorul Zoltán Galajda este un înger pentru prietenii săi! Și nu exagerez când spun asta! Și sunt multe situații în care l-am descoperit astfel, dar am să vă relatez doar două.

Este cel care a salvat viața Marinei Voica, la care s-a dus personal în casă și a determinat-o să aibă curajul, la 84 de ani, să facă operație de inimă pentru a avea o nouă șansă la viață.

Este cel care l-a salvat și pe maestrul Jolt Kerestely, de nenumărate ori, fiindu-i sprijin, dăruindu-și timpul, priceperea și dragostea, pentru ca acesta să poată duce lupta cu viața, pentru a fi bine.

Pentru doctorul Zoltán Galajda nu contează dacă e 3:00 noaptea sau 3:00 ziua, nu contează dacă mai poate sau nu, nu contează dacă timpul îi devine un simplu fir de care să se agațe, el e acolo, pentru prieteni, pentru pacienți, pentru toți cei care au nevoie de ajutorul său, în orice formă!

Și nu așteaptă niciodată mulțumiri, nu așteaptă lauri, trăindu-și cu seninătate modestia, deși ar avea toate motivele din lume să se simtă mândru pentru că a redat speranța și a salvat vieți aflate la răscruce, în ultimul stadiu.

Și mai este de apreciat pentru că este un vorbitor perfect de limbă română, deși este de naționalitate maghiară. Îl stimez pentru tăria de a crede în oameni, pentru sufletul său înalt, pentru dorința de a se perfecționa, pentru fiecare clipă în care lumea sa devine lumea altora, nu ca o corvoadă sau ca o simplă vocație, ci ca o normalitate, o stare de fericire și o împlinire continuă.

Doctorul Zoltán Galajda este consultant în multe clinici din România și Ungaria și specialist în cadrul Spitalului Militar Central „Carol Davila“ din București. A fost parte a unor proiecte importante de cercetare și a unor inițiative care formau personal calificat pentru ambulatorii de specialitate.

Este și profesor universitar, lucrând mulți ani la Universitatea din Debrecen și dăruiește din experiența sa, cu tot sufletul, și altora, oferindu-le, în primul rând, dincolo de partea teoretică, exemplul profesiei sale.

Este doctor în Științe Medicale, format atât în Ungaria, cât și în România, în primii ani de activitate, la Târgu Mureș. Cunoștințele sale sunt vaste, pe mai multe domenii de activitate medicală, experiența și tot bagajul său informațional fiind de multe ori vitale pentru cei care-i cer sprijinul.

Și nu spune NU! Probabil acest cuvânt nu face parte din vocabularul său. Da, mai există astfel de oameni în România! Există profesioniști care respiră și se hrănesc cu salvarea și împlinirea altora.

Doctorul Zoltán Galajda este un erou, la propriu și merită toată aprecierea pentru simplul motiv că pune mai presus de toate, de jurământ, de propria viață, OMENIA! Iar asta îl face un demn și onorabil înger salvator!