Main menu

header

796 2 1Mi-a plăcut întotdeauna să muncesc alături de cei care sunt pe aceeași lungime de undă cu mine. Sunt omul de echipă, serios și corect, fără jumătăți de măsură, și-mi place ca și cei din jurul meu să fie la fel, implicați, prompți și cu tot talentul la ei, firește. Așa se face că de ani buni, lucrez muzica mea, de la orchestrații la mixaje, producție, tot, alături de basarabeni, ei fiind altfel, mai serioși și mai dedicați fiecărei provocări pe care o întâmpină. Iar cum „îngerul păzitor“ al muzicii mele din ultimii șase, șapte ani este de acolo, totul capătă o altă formă.

Despre acest om vreau să vă zic. Poate că, fără supărare pentru alți colaboratori de-ai mei, la fel de buni și de talentați, el este cel mai rapid, mai corect, mai implicat și mai serios. Este vorba despre formidabilul muzician, un fenomen cu auz absolut, un om-orchestră, capabil de multe inovații în muzică, mereu cu ideile la el - ALEXANDRU GORGOS.

Alături de el am pus la punct repertoriul și orchestrațiile simfonice ale cântecelor mele de la ultimele proiecte, care-au ieșit cumva din altă lume, pe placul meu, cu melodie, cu emoție. Asta are Alex special, pe lângă talent și implicare. Pune suflet și este sensibil și trece fiecare proiect prin filtrul personal, nefiind o simplă comandă. Cumva, de la mine pleacă o idee, o schiță, un demo, o linie melodică pe care el o dezvoltă, o îmbracă, îi dă haine și încearcă să o facă gata de bal, strălucitoare.

Cu el am creat capodopere, de la ultimul meu album de Crăciun, până la „DRAGĂ SORĂ BASARABĂ“ sau „NINGE, TOT NINGE”. Alexandru este un artist riguros, iar genialitatea sa îl face unic în peisajul de la noi și de la ei, colaborând cu mari nume, din ambele zone, fiind preferat de mulți artiști.

Este rapid și alături de el, în câteva ore, se poate naște un cântec, care ajunge aproape de forma finală. Este temeinic și pune fiecare bucățică din inima sa ca totul să iasă așa cum și-a propus. Este un instrumentist virtuos, remarcabil, cântând la peste zece instrumente. Orchestrațiile sale complexe sunt rodul unei pregătiri minuțioase în ani, dar și al unui suflet de artist, moștenit din familie, tatăl și frații săi fiind la fel de celebri, făcând parte din varianta inițială a celebrei trupe MILLENIUM.

ALEXANDRU GORGOS este, fără doar și poate, o minune a muzicii contemporane de pe ambele maluri ale Prutului, el reușind să dezvolte proiecte ample, cu numeroși artiști, orchestre, trupe, făcând o muncă amplă de creație, de sonorizare, de ajustare și, nu în ultimul rând, de deplinătate a unui produs muzical. Alexandru, un familist convins, este și compozitor și am un cântec de-al lui în repertoriu - „SMARALD”, ca și peste 100 orchestrate de el. Iar acum, în toamnă, în câteva săptămâni, lansez un hit modern compus tot de el....

Ce vreau să vă spun de fapt, dincolo de scurta lui prezentare, pe care n-o pot eu cuprinde în cuvinte, ci doar el, în munca sa, este faptul că în spatele unui lucru stau mai mulți oameni, care-și dau sufletul pe tavă ca totul să iasă ca la carte.

ALEXANDRU GORGOS este unul dintre ei și-i datorez multe mulțumiri pentru colaborarea noastră serioasă. Să știți că nimeni, absolut nimeni nu poate face ceva de unul singur, la foc continuu, de calitate, cu profesionalism. Întotdeauna trebuie să fie o muncă cu mai multe planuri, cu sentimente puse la un loc de mai mulți artiști. Așa muzica devine înaltă, cum îmi place mie să-i spun. E foarte important să lucrezi cu oamenii la care ții și care sunt pe aceeași lungime de undă cu tine. Lucrul în echipă este înțelepciune și este forma cea mai corectă a trăiniciei. Iar cu ALEXANDRU GORGOS eu fac o echipă de minune și-i mulțumesc pentru asta!