Main menu

header

770 2 2Trăim în lumea contrastelor și a haosului. Romantismul a ajuns să fie ceva pe cale de dispariție, iar muzica de dragoste la fel, uitată parcă într-un sertar al veșniciei, făcându-se apel la ea doar atunci când e nevoie de ceva valoros. Oamenii speciali, care-și pot aroga această titulatură, sunt tot mai rari și mai lipsiți de voința de a demonstra că nu-i chiar totul pierdut.

Dar oameni cu suflet mare se găsesc întotdeauna și fac front comun pentru a dărui bucurie. Unul dintre ei este Anastasia Lazariuc, minunata divă cu suflet de copil și chip de înger, care mi-e aproape de atâția ani, care-i sensibilă și care adună în jurul său, ca într-o aură, prin toată activitatea și simplitatea sa, tăcere și eternitate, fericirea unui neam de pe două maluri de râu chinuit și multă iubire. Poate și de asta, cu Anastasia Lazariuc am creat frumoase amintiri, clipe de neuitat pe scenă, în emisiuni de televiziune, acolo unde mereu a fost prezentă la invitația mea, sau pur și simplu discutând la telefon vrute și nevrute.

Anastasia, eleganța întruchipată, face parte din categoria prietenilor pe care-i știi acolo și care-s camarazi de nădejde, indiferent de situație. Unde mai pui că are o carieră de invidiat, de peste 40 de ani, atât în România, cât și în Republica Moldova, iar repertoriul său este fabulos, cuprinzând capodopere de referință și melodii care trebuie ascultate. Anastasia e un om bun, devotat, cu o frumusețe a caracterului cu totul deosebită, pe care-i greu să nu o remarci și să nu „o spui“ și altora, pentru că-i deosebit de rară. Și iertați-mă că tot trâmbițez asta, dar chiar țin să vă spun despre colegii mei dragi, care au onoare și verticalitate și care nu se abat de la drumul lor!

Avem împreună două duete și mai pregătim și alte surprize, asta pentru că ea e parte din Basarabia atât de dragă mie. Anastasia a străbătut în ani istoria Moldovei sale, cu dulceața glasului său lin și puternic, fiind un ambasador muzical care i-a cântat pe cei mai mari poeți ai neamului de peste Prut, de la Vieru la Matcovschi, pe cei mai impresionanți compozitori, de la Doga la Teodorovici, și-a strâns nenumărate șlagăre în repertoriul impresionant. Vocea îi e plină de emoție și transmite bucuria neamului, a muzicii speciale.

Nu doar că a făcut, în ani, unirea prin cântec, dar lasă moștenire în urma sa sentimente intense așezate într-un glas nespus, viață în cântec și cântec de viață, poezie pe muzică, multă căldură și un simbol despre ce înseamnă să fii un artist cu atingere specială a divinității, având mereu toate atributele pentru a reuși, deși nu i-a fost ușor, ducând o viață grea, cu multe sacrificii și renunțări, dar și cu multe performanțe și succese, în România, Basarabia și Uniunea Sovietică!

Dincolo de toate laudele în plan artistic, de vocea sa caldă, omul Anastasia este de pus la rană, pozitiv, puternic și discret! Am apreciat mereu simplitatea ei și felul frumos de-a trece prin viață, fără invidii și răutăți, fără a da din coate inutil, găsind mereu o vorbă bună, arta fiindu-i cea mai de preț armă! Sunt fericit cu toate proiectele și duetele noastre și sunt sigur că Anastasia va dăinui în veșnicie, cu versul și glasul său!

De multe ori mă gândesc că prin ea, pentru cei care știu să asculte, putem fi una cu frații de-acolo, prin tot, putem aduce mai aproape întregile noastre simțiri și putem simți dragostea mai intens, pentru că Anastasia, toată existența sa, nu a făcut altceva decât, cu dăruire, să cânte iubirea ca și cum ar fi o întreagă poezie a lumii, punând în vocea sa nu doar simțire și tehnică, emoție sau bucurie, ci și multă durere! Anastasia este vocea caldă dintre frați și așa va rămâne mereu!