Main menu

header

768 2 2Îmi place să scriu despre oameni, atitudini, colegi și caractere. Și-mi place să spun vorbe sincere, pe care le simt, nu ca o declarație, ci pur și simplu ca un sentiment de recunoaștere, de mulțumire și de iubire sinceră pentru toți cei care sunt un fel de ecouri în inima și-n experiențele mele de peste ani. Și-apoi ar trebui să spunem mai des și mai apăsat că iubim oamenii, că avem nevoie de ei, că-i respectăm și că avem toate motivele din lume ca să ne fie dragi.

Vreau să vă povestesc despre doi îndrăgostiți pe care eu îi admir enorm. Două mari personalități ale muzicii, suflete pereche, s-au întâlnit la un moment dat și-au format o familie artistică durabilă, în care privirea-i doar una, bătând la unison, demn, pentru fiecare zâmbet al celuilalt, pentru fiecare durere sau reușită. Ambii sunt exemplu de conduită și sunt sigur că în vremile tulburi în care trăim, în care oamenii nu se mai iubesc dezinteresat și nu pun accentul pe puritatea unei relații, stau semeți în dreptul capitolului numit Iubire Adevărată.

768 2 3Este vorba despre cuplul Felicia Filip și Cristian Mihăilescu! Ea este una dintre cele mai apreciate soprane ale românilor. Dar dincolo de scenă, e un spirit boem, o înaltă și justă pasăre a verticalității, păstrând mereu o vorbă așezată la locul ei, ascultând, iubind frumosul, încercând la fiecare pas să-l îmbrățișeze. Mă uimește cu căldura, eleganța și deschiderea ei și mă onorează faptul că mi-a acceptat invitația de a fi parte a concertului meu special „Simfonic“, de pe 22 martie, ora 20:00, de la Sala Palatului din București, alături de Orchestra Metropolitană București și Corul Accoustic, dirijor Daniel Jinga.

El este un intelectual rasat. Dirijor, regizor, solist și om de cultură important, respiră artă la orice pas. Și o dăruiește, fiind fericit să împartă cu cei din jurul lui această dragoste supremă, care i-a definit viața pentru totdeauna. E bun și cald, este altruist și rațional, un fin și abil observator al lumii contemporane, care nu-i deloc așa cum ar fi corect să fie. Iar împreună ei sunt o forță! Nu doar în plan artistic, realizând numeroase proiecte importante împreună, de-a lungul anilor, ultimele fiind la Opera comică pentru copii, acolo unde doamna Felicia Filip este manager general.

Sunt un taifun de energie pozitivă și reușesc să-și arate iubirea unul față de celălalt în fapt, în ochi, în simplitatea cu care se înfățișează și-n bucuria de-a trăi. Și-mi place comuniunea dintre ei, după atâția și-atâția ani, devenind un soi de complici, parteneri ai frumosului și poate unii dintre cei mai speciali iubiți, în sensul cel mai pur și mai deplin al cuvântului. Anii le-au adus nu doar inspirații, ci și înțelepciune și da, cuplul lor nu se bazează pe nici un principiu absurd, ci doar pe iubire, respect, dăruire, implicare și liniște, în a crea, a dărui din ce trăiesc, a iubi! Și mă inspiră oamenii asemeni lor, nu doar pentru felul în care aleg să fie, ci și pentru candoarea și inteligența de a se dărui, așa cum e eficient și înalt, celor din jur!

Sunt obiect de studiu în carierele lor, fiind simboluri ale verticalității, nefăcând vreodată rabat de la tot ce-nseamnă calitate în viața lor. Muzica i-a însoțit, nu doar ca o coloană sonoră a profesiei lor, ci și ca o sonată a ceea ce trăiesc. Felicia Filip și Cristian Mihăilescu sunt un cuplu de spus, de arătat, însemnat, într-o divină poveste a dragostei de-a fi, de-a cânta, de-a monta o viață regală, dominată de discreție, decență și rafinament suprem! Și-mi sunt tare dragi pentru simplitatea, modestia și omenia lor, care-i invers proporțională cu talentul imens! De-ar fi mai mulți oameni așa, am fi mai bogați și mai iubitori de tot!