Main menu

header

...I-am aplaudat de multe ori la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase” și afirm că, la ora actuală, Vasile Muraru și Valentina Fătu reprezintă cel mai în formă cuplu din aria divertismentului de calitate, un argument fiind și ultima premieră de acasă, „E spectacol în oraș”. Surpriză și mai mare când am văzut spectacolul de la doi pași de Arena cu miracole a lui Dobrin: „Ah, Pitești, ce drag îmi ești!”, scenariul, ca și la București, Vasile (și autorul regiei) și Valentina, care nu au coborât trambulina, dimpotrivă, chiar dacă au riscat nebun pornind la un nou drum pentru Teatrul „Al. Davila” cu mulți nu prea inițiați în spectacolul de Revistă. Acest evident salt al Revistei argeșene a fost și unul dintre visurile noului director al Teatrului piteștean, Nicolae Poghirc, apreciatul actor de comedie de la Naționalul craiovean! În anul (împlinit la 24 martie!) de la cârma scenei argeșene, Nicolae Poghirc a reușit, concomitent cu întărirea secției dramă cu nume de ecou, să schimbe fundamental secția de estradă (noțiune de sorginte sovietică, în care spectacolul nu are povestea, tema lui, ci e o colecție de gaguri și poante!).

Iar „Ah, Pitești, ce drag îmi ești!” e Revistă de calitate, gândită a se petrece într-un apartament, teatrul fiind casa spectatorilor, strălucind, în special, prin adevărul ideilor. Pornind de la refrenul din start „Cel mai frumos cade să fim aici împreună/ Și să avem o viață mai bună” până la remarcabilul moment final, în care un primar din Moldova vine la Pitești, în costum bavarez (căci el era din... Neamț), așteptând-o pe Angelica Gretel, „să facem o Germanie și la noi”!... Umorul mereu acid, profund, nu de suprafață, al scenelor din Târgul de turism „Vizitați România” nu iartă niciun fariseu, bișnițar, penal-scriitor, nici calamitățile pe care le-au declanșat ei, și un premier cu nume de Grindină motivând, în aplauze, recomandarea ca străinii să viziteze România cu... șareta, căci ne încurcăm în bucățile de autostradă ce duc la... groapă, „poantă” ce a dat „foc” sălii, ca multe alte momente dintr-o excelentă... Revistă de atitudine.

...Prezența acestor ași ai genului, Vasile Muraru și Valentina Fătu (admirabil saltul său în ultimii doi ani!), a stimulat, firesc, trupa piteșteană, fără a putea acoperi, deocamdată, unele stângăcii. Sunt însă și mulți actori localnici realmente cu valențe, care cred că vor crește spectaculos în frumoasa umbră a celor doi Maeștri. Nu am spațiu pentru toți, însă nu pot uita de Ionuț Oanță, Puiu Mărgescu, Salomeea Florentin, Andreea Popa, Elis Dinculeană (în momentul „Spovedania”), de Adriana Drugulescu, Gabriela Roșu, Luiza Stoica, Mihai Nistor, Tudorița Popa, de Constantin Nica, Cristina Neacșu, Marius Bălan, Cristian Lincan, Robert Chelmuș și alții, de excelentul dans „Can-Can” (corpul de balet al teatrului piteștean!), de o coloană sonoră de top (Cristian Faur) și o scenografie inspirată, semnată Francesca Cioancă. Prețuire, minunați Vasile și Valentina, fără a-l uita pe Nicolae Poghirc!