Main menu

header

irina_nistorOlive nu e o măslinuţă şi nici nevasta lui Popeye, ci o fată bruneţică, încă liceană, care inventează că şi-a început viaţa sexuală ca să fie şi ea băgată în seamă. De aci chiar plusează şi se preface că se culcă însă cu toţi, în dreapta şi stânga, astfel încât să creeze alibiuri unor homo sau unor băieţi total lipsiţi de şanse la sexul opus.

Comedia este una plină de ironii şi nebunii, mai ales în casa elevei, care are doi părinţi adorabili (Stanley Tucci şi Patricia Clarkson), dar total săriţi de pe fix, plus un frăţior adoptat şi tuciuriu. La şcoală, profesorul cel mai simpatic e cel de literatură engleză, unde se dă la lectură... filmul, că nu mai speră să se citească romanul „Litera stacojie”. Olive o va face şi se va autoflagela cu un „A”, de la „Adulter”, pe minusculele şi foarte strâmtele ei haine. Contra ei este un grup de extremişti religioşi condus de foarte antipatica Amanda Bynes, care, de fapt, o invidiază de moarte. Mai e şi o psiholoagă (Lisa Kudrow), care se combină cu un elev repetent, şi un director extrem de sever (Malcom McDowell), care speră ca la el în liceu fetele să nu rămână gravide, iar băieţii să nu se drogheze. Idealuri greu de atins! Morala ar fi: feriţi-vă de zvonuri, chiar dacă voi le lansaţi, ele cresc ca aluatul şi vi se întorc ca ghiulelele. Viaţa în adolescenţă seamănă, în mare parte, cu reacţiile de pe la noi, dar dacă totul e tratat cu puţină ironie şi detaşare, viaţa pare mai puţin de coşmar. Vizionaţi-l şi apoi decideţi dacă realmente aţi vrea acolo, ca să nu aveţi surprize când e deja prea târziu.

„Păcătoasa“ („Easy A“)

SUA, 2010
Regia: Will Gluck
Cu: Emma Stone, Pen Badgley, Amanda Bynes, Thomas Haden Church, Lisa Kudrow, Stanley Tucci, Malcom McDowell, Patricia Clarkson
Distribuit de: InterComFilm Distribution