Main menu

header

Regizorul australian Garth Davis, specialist mai degrabă în televiziune și în reclame, cu mare succes în ambele cazuri, după răsunătoarea reușită cu „Lion”, în care deja o distribuia pe Rooney Mara (alături de Dev Patel), a decis să ilustreze povestea Mariei Magdalena și să-i facă dreptate, de vreme ce chiar Vaticanul o consideră, alături de apostoli, o sfântă, care L-a însoțit pe Iisus Hristos. În această variantă, Mesia este interpretat de Joaquin Phoenix (care în viața de toate zilele trăiește o idilă cu Rooney, care a venit în România în vreme ce el filma la Buftea).

Sfântul Petru este întruchipat de Chiwetel Ejiofor, devenit celebru după „12 ani de sclavie”, iar Tahar Rahim, din multipremiatul franțuzesc „Un profet”, al lui Jacques Audiard (regizorul care a coordonat proiectul „Frații Sisters”, turnat parțial în România), revine acum în rolul hulitului Iuda. Ingenioasă această ilustrare biblică, extrem de clasică, pornită de la un scenariu semnat de Philippa Goslett și mai ales de Helen Edmundson, cea care a adaptat în 1992 o variantă de „Anna Karenina”, a lui Lev Tolstoi, pusă în scenă la Teatrul Național din București de regizoarea Alice Barb. Filmările s-au făcut în Italia, inclusiv în Sicilia și la Napoli. Cu siguranță că nu are aceeași intensitate și aș spune chiar perfecțiunea variantei lui Franco Zeffirelli și al său „Iisus din Nazaret”, cu Robert Powell în rolul principal și cu Anne Bancroft în cel al Mariei Magdalena, dar, per total, este interesant și reușește să captiveze publicul, mai ales că a venit pe ecrane în ajun de Paște.

„Maria Magdalena“ („Mary Magdalene“)

Marea Britanie, 2018

Regia: Garth Davis

Cu: Rooney Mara, Joaquin Phoenix, Chiwetel Ejiofor, Tahar Rahim, Lubna Azabal, Denis Ménochet, Ariane Labed, Francesco Scianna, Michael Moshonov

Distribuit în România de:

Ro Image 2000