Main menu

header

­­­După succesul răsunător cu „Artistul”, alb-negru și mut, oscarizat, de altfel, Michel Hazanavicius reapare la Festivalul de la Cannes cu „Redutabil”, un film despre Jean-Luc Godard și povestea sa de dragoste, care duce chiar la o căsătorie cu Anne Wiazemsky. Tânărul și talentatul actor Louis Garrel intră în pielea controversatului autor al Noului Val Francez, cel care ne-a dăruit „Cu sufletul la gură” și „Pierrot nebunul” (ambele cu Jean Paul Belmondo). Inspirându-se din cartea lui Anne Wiazemsky (14 mai 1947 - 5 octombrie 2017), o romancieră și actriță de origine rusă, provenită dintr-o familie princiară și nepoata lui François Mauriac, pelicula prezintă lumea cinematografică din Hexagon în anii ’60. Godard nu s-a sfiit să declare că filmul e o idee tâmpită, dar lumea a fost fascinată să-l descopere și mai ales să-l ridiculizeze puțin pe temutul autor.

Jocuri de cuvinte extrem de inteligente, o iubire aproape imposibilă în pline revolte pariziene ale lui mai ’68 par a fi o rețetă de succes. Pentru cunoscătorii perioadei va fi o adevărată încântare intrarea în culise, în spatele aparatului de filmat, și mai ales tentația de a revedea titlurile de început ale sucitului cineast. La vizionarea de la Festival, cea cu presa, exact atunci s-a nimerit o amenințare, mai mult sau mai puțin teroristă, în Sala Debussy. Pură întâmplare sau nu, a ajutat reclamei. Cea care o întruchipează pe fosta soție și pe muza temporară a ursuzului Godard, actrița Stacy Martin, este o franco-englezoaică de 26 de ani, devenită celebră după rolul sexy pe care i l-a oferit Lars von Trier în „Nymphomaniac”.

„Redutabil“ („Le Redoutable“)

Franța, 2017

Regia: Michel Hazanavicius

Cu: Louis Garrel, Bérénice Bejo, Stacy Martin, Jean-Pierre Mocky, Guido Caprino, Esteban Carvajal-Alegria, Michel Subor, Pierre Aussedat

Distribuit în România de Independența Film