Main menu

header

Foarte ingenioasă ideea de a transforma în personaje, extrem de animate, emoticoanele, respectiv cele cu care ne înveselim sau ne îndulcim câte un mesaj, chiar când n-avem pic de talent la desen. Ei bine, ele prind viață și au foarte multă personalitate și, mai ales, trebuie să-i intre în voie beneficiarului, respectiv unui băiețel care ezită să-și mărturisească afecțiunea pentru o colegă. Și cum semnul cu pricina are tot felul de idei și își iese din rol, este aspru pedepsit și izolat de restul semenilor.

El se numește Gene și îi dă glas Liviu Teodorescu (pentru că, de altfel, nu există decât o variantă dublată pe marile ecrane, pentru cea originală trebuie să așteptăm DVD-ul). Până și părinții se dezic de el, pentru că sunt niște blazați (oare or înțelege copiii ce înseamnă asta? Să încercăm o traducere. În DEx, explicația ar fi: dezgustat, incapabil de emoții și de sentimente, indiferent, plictisit). Vocea mamei este redată, cu mult har, de Mihaela Rădescu. Împreună cu alți renegați, este silit să plece din Desktopolis (orașul biroului de lucru), și toți ajung mai întâi pe un norișor (firește că ne-am dat seama imediat că este vorba despre ultraeficientul Cloud, în care stocăm adesea, contra cost, un număr impresionant de informații și de imagini). De remarcat că până și ciudățeii ăștia, majoritar galbeni, precum minionii, au mai toți ochii albaștri. Câtă discriminare! Smartphone-ul pare să fi pus stăpânire pe noi toți, indiferent de vârstă sau de continent. Aplicațiile ne fascinează, dau dependență și chiar și puștii care încă n-au învățat să citească tot consultă, mai mult sau mai puțin pe furiș, până și în sala de cinema, magica invenție.

„Emoji filmul. Aventura zâmbăreţilor 3D“ („The Emoji Movie 3D“)

SUA, 2017

Regia: Anthony Leondis

Voci română:

Liviu Teodorescu - Gene, Andrei Huțuleac - Bate Palma, Ana Maria Udroiu - Rebela, Andreea Bibiri - Zâmbi, Mihaela Rădescu - Mary Mneah, Mihai Barangă - Mel Mneah

Distribuit în România de InterComFilm Distribution