Main menu

header

Cuţitele de bucătărie (VII)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Read more: Cuţitele de bucătărie (VII)

Mâncăruri cu conopidă

de Cristina Tache

Conopida provine din Cipru, fiind cunoscută de mai bine de 2.500 de ani. În secolul al XVI-lea a început să fie cultivată şi în Europa. Este o legumă bogată în substanţe nutritive (potasiu, magneziu, calciu, fier, vitamine) şi conţine puţine calorii (100 g de conopidă - 21 de calorii). Poate fi folosită la prepararea supelor, ciorbelor, salatelor, dar şi a altor mâncăruri. Pentru că este un aliment sănătos şi gustos, vă invităm să încercaţi câteva reţete deosebite.

Read more: Mâncăruri cu conopidă

Reţete de paté

de Cristina Tache

Pateul este un preparat ce se consumă în întreaga lume de zeci de ani. De la reţete scumpe până la cele mai ieftine, pateul este prezent în multe meniuri. Poate fi servit ca aperitiv sau folosit la prepararea sandvişurilor. Pentru că auzim tot mai des de conserve cu E-uri şi cu alte substanţe nu tocmai sănătoase, noi vă propunem să preparaţi acasă un pateu delicios, alegând una dintre următoarele reţete.

Read more: Reţete de paté

Cuţitele de bucătărie (VI)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Read more: Cuţitele de bucătărie (VI)

Băuturi delicioase pentru seri tomnatice

de Cristina Tache

Mustul este o delicatesă a toamnei. Pe lângă gustul său deosebit, datorită conţinutului bogat în antioxidanţi, minerale şi vitamine, mustul are un efect tonic şi detoxifiant. Pentru că este bogat şi în fermenţi, mustul poate fi considerat un probiotic. Mustul şi vinul se pot combina cu diverse ingrediente şi pot oferi o varietate de băuturi delicioase, tocmai bune pentru o seară lungă de toamnă. Read more: Băuturi delicioase pentru seri tomnatice

Cuţitele de bucătărie (V)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (V)

Conserve pentru iarnă

de Cristina Tache

Odată cu venirea toamnei, fiecare gospodină începe să pregătească borcanele cu murături şi cu gemuri pentru sezonul rece. Deşi găsim în comerţ absolut tot ce ne dorim, indiferent de anotimp, nimic nu se compară cu o dulceaţă sau cu un compot preparat în casă, cu ingrediente naturale. De aceea, noi vă propunem să vă umpleţi cămara cu câteva conserve pentru iarnă, delicioase şi uşor de preparat. Read more: Conserve pentru iarnă

Cuţitele de bucătărie (IV)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (IV)

Reţete cu seminţe

de Cristina Tache

V-aţi gândit vreodată că puteţi folosi diverse seminţe pentru a prepara mâcăruri delicioase? Se ştie, seminţele sunt utilizate în anumite diete sau în scop terapeutic, dar, cu ajutorul lor, puteţi pregăti tot felul de bunătăţi. Noi vă recomandăm câteva reţete: Read more: Reţete cu seminţe

Cuţitele de bucătărie (III)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (III)

Mici delicii de toamnă: prunele

de Cristina Tache

Prunele sunt o sursă de sănătate, întrucât conţin numeroase substanţe nutritive importante pentru organism. Acestea se pot consuma proaspete, deshidratate, sub formă de gemuri sau de compoturi, dar şi ca bază pentru diverse băuturi spirtoase. Vă dezvăluim în acest articol câteva dintre cele mai delicioase reţete pe bază de prune, cu speranţa că vă vor încânta şi completa meniurile zilnice. Read more: Mici delicii de toamnă: prunele

Cuţitele de bucătărie (II)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (II)

Reţete cu pepene roşu

de Cristina Tache

Pepenele roşu, harbuzul sau lubeniţa, cum este cunoscut el în diferite regiuni ale ţării, are un gust deosebit, dar şi numeroase beneficii pentru organism. Poate fi folosit cu succes în cure de slăbire, apără organismul de afecţiuni oftalmologice, de acnee sau de calculi biliari. Pentru că vara s-a sfârşit, vă propunem să prindeţi „ultimul tren” şi să încercaţi câteva reţete cu pepene. Read more: Reţete cu pepene roşu

Cuţitele de bucătărie (I)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie. Read more: Cuţitele de bucătărie (I)

Meniu franţuzesc: absolut delicios

de Cătălina Rafailă

Pentru gurmanzi, Franţa este o adevărată provocare, fiind considerată ţara cu cea mai rafinată bucătărie, dar şi cu cele mai echilibrate diete. Vă propunem un meniu cu specific franţuzesc, pentru a vă îmbogăţi experienţa culinară şi pentru a descoperi gustul unei cine pariziene. Read more: Meniu franţuzesc: absolut delicios

Uriaşa brioşă cu vanilie

de Elena Şerban

- Bucate de Cartea Recordurilor

Cea mai mare brioaşă cu vanilie din lume a fost coaptă la mijlocul lunii august de un grup de cofetari din Michigan, Statele Unite. Prăjitura a cântărit nu mai puţin de 550 kg şi a fost ornată cu câteva zeci de kilograme de glazură roz, după ce a fost coaptă mai bine de 12 ore. Read more: Uriaşa brioşă cu vanilie

Reţete delicioase cu roşii

de Cristina Tache

Roşia a fost descoperită în Mexic şi a fost adusă de navigatorii spanioli în Europa în secolul  al XVI-lea. A devenit cunoscută datorită bucătăriei italieneşti. Este o legumă gustoasă, dar şi bogată în substanţe nutritive. O roşie acoperă peste 20% din necesarul zilnic de vitamina C. Este recomandată în curele de slăbire, deoarece are o valoare energetică scăzută (15 calorii la 100 g). Pentru că încă mai găsim roşii autohtone proaspete, vă propunem să vă bucuraţi de proprietăţile lor uluitoare, încercând următoarele reţete: Read more: Reţete delicioase cu roşii

Reţete de şerbeturi cu iz oriental

de Cristina Tache

Şerbetul este o dulceaţă de origine orientală, ce se serveşte cu multă apă. În vechime, musafirului obosit de drum i se oferea un pahar cu apă rece cu o linguriţă cu şerbet înăuntru. Şerbetul are la bază apă, zahăr şi diverse arome şi culori, funcţie de ingredientele folosite. Cele mai răcoritoare sunt şerbeturile din fructe. Vă invităm să încercaţi câteva reţete delicioase, uşor de preparat. Read more: Reţete de şerbeturi cu iz oriental

Cel mai lung cârnat afumat din lume

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

În decembrie 2008, la Bucureşti, 25 de persoane au pregătit în Piaţa Constituţiei un cârnat afumat uriaş, ce a măsurat 392 m lungime. Read more: Cel mai lung cârnat afumat din lume

Reţete cu vinete

de Cristina Tache

Originară din India, vânăta a fost adusă în Europa în secolul al XV-lea. Încă de atunci i-au fost recunoscute extraordinarele proprietăţi nutritive şi terapeutice. Conţine multe minerale şi vitamine şi ajută la ţinerea sub control a colesterolului. Vinetele au o valoare energetică redusă, iar studiile recente au arătat că au o puternică acţiune anticancerigenă. De asemenea, sunt deosebite pentru că îşi păstrează proprietăţile nutritive chiar şi atunci când sunt preparate termic. Vă propunem câteva reţete deosebite şi gustoase pe bază de vinete. Read more: Reţete cu vinete

Cea mai mare omletă ţărănească din lume

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 9 mai 2009, bucureştenii, care au venit cu mic, cu mare în Parcul Izvor la Campionatul Internaţional de Gătit, au fost martorii unui nou record culinar stabilit de români. Read more: Cea mai mare omletă ţărănească din lume