Main menu

header

Brânzeturile, cum se aleg şi cum se consumă

de Cristina Tache

Magazinele sunt pline de tot felul de sortimente de brânzeturi, care mai de care mai gustoase şi mai apetisante. Este greu să alegeţi un singur tip, mai ales când vreţi să vă impresionaţi musafirii, dar, atunci când o faceţi, trebuie să ştiţi cum să-l consumaţi sau pentru ce anume să-l folosiţi. De aceea vă propunem astăzi o selecţie de brânzeturi şi secretele lor.

Read more: Brânzeturile, cum se aleg şi cum se consumă

Bunătăţi patriarhale pentru masa de sărbători

de Cristina Tache

Miros de brad, lemne trosnind în sobă şi arome care mai de care mai ameţitoare, toate acestea ne amintesc de Sărbătoarea Sfântă a Crăciunului. Chiar dacă şi în acest an veţi prepara tradiţionalele mâncăruri româneşti, puteţi face loc pe masa de Crăciun şi unor produse absolut delicioase, ce îi vor încânta atât pe cei mici, cât şi pe cei mari. Noi vă propunem următoarele reţete şi vă dorim un Crăciun Fericit!

Read more: Bunătăţi patriarhale pentru masa de sărbători

„Scutecele lui Iisus”

de Ana Trifan

Ingrediente: pentru aluat: făină, apă, sare şi ulei. Pentru sirop: apă, miere, esenţă de rom.

Read more: „Scutecele lui Iisus”

Reţetele cu soia ale Irinei Loghin

de Cristina Tache

Marea doamnă a cântecului popular românesc Irina Loghin este vegetariană de ani buni. Stilul de viaţă sănătos, alimentaţia echilibrată şi sportul au ajutat-o să se menţină în formă. Printre mâncărurile sale preferate se numără cele pe bază de soia, pe care a învăţat să le prepare de la doctorul Doru Laza. Beneficiile consumului de soia sunt nenumărate: previne cancerul, scade colesterolul şi ne menţine supli. În plus, ştiaţi că o jumătate de kilogram de soia este echivalentul unui kilogram de carne de porc din punct de vedere al aportului proteic? În acest număr, „Taifasuri” vă dezvăluie şi dumneavoastră câteva dintre secretele gastronomice ale inegalabilei Irina Loghin.

Read more: Reţetele cu soia ale Irinei Loghin

Trucuri în bucătărie (VII)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (VII)

Reţete delicioase cu legume

de Cristina Tache

Se apropie sărbătoarea bucuriei, sărbătoarea Naşterii Domnului, pentru care va trebui să ne pregătim, să ne curăţăm trupeşte şi sufleteşte. Postul Naşterii Domnului se apropie de sfârşit, dar noi venim în întâmpinarea dumneavoastră cu alte câteva reţete sănătoase, gustoase şi uşor de preparat. În plus, un studiu recent, efectuat de britanici, evidenţiază faptul că vegetarienii au un coeficient de inteligenţă (IQ) cu cinci puncte mai ridicat decât consumatorii de carne. De asemenea, copiii cu un IQ mare în copilărie tind să devină vegetarieni la maturitate. Ei sunt şi cei care ating performanţe mari în carieră. Nu încercăm să vă convertim, însă vă aducem argumente pentru a testa reţetele de mai jos.

Read more: Reţete delicioase cu legume

Trucuri în bucătărie (VI)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (VI)

Reţete tradiţionale de Moş Nicolae

de Cristina Tache

Miros de portocale, ghetuţe date cu cremă aşezate la uşă. E ziua lui Moş Nicolae, ce aduce în case aerul festiv al Sărbătorilor de iarnă. În timp ce vă ajutaţi copiii să-şi lustruiască cizmuliţele, puteţi prepara câteva dintre bunătăţile tradiţionale ce se servesc în ajunul acestei sărbători.

Read more: Reţete tradiţionale de Moş Nicolae

Trucuri în bucătărie (V)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (V)

Reţete pe bază de fasole

de Cristina Tache

Se presupune că fasolea are peste 8.000 de ani. Aceasta este una dintre cele „trei surori” ale bucătăriei Americii precolumbiene, alături de porumb şi de dovleac. Fasolea a fost „importată” din America în Europa în anul 1529, de Piero Valeriano, pentru Papa Clement al VII-lea. Astăzi se întâlneşte în bucătăriile tuturor popoarelor. Există 30.000 de soiuri, din care se cultivă peste 500. Fasolea este una dintre cele mai complexe alimente, conţinând proteine şi carbohidraţi complecşi, celuloză solubilă şi insolubilă. De asemenea, mai conţine şi substanţe anticancerigene. Dacă v-am convins şi pentru că suntem în Postul Crăciunului, încercaţi următoarele reţete:

Read more: Reţete pe bază de fasole

Trucuri în bucătărie (IV)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (IV)

Reţete pentru zilele cu dezlegare la peşte

de Cristina Tache

În Postul Crăciunului este dezlegare la peşte, untdelemn şi vin în sâmbetele şi în duminicile din perioada 21 noiembrie - 20 decembrie, precum şi în sărbătorile cu cruce roşie din această perioadă: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie), Sfântul Apostol Andrei (30 noiembrie) şi Sfântul Ierarh Nicolae (6 decembrie). Mai este dezlegare în zilele: 3, 7, 17 decembrie, precum şi în ziua în care se prăznuieşte hramul bisericii numai în parohia respectivă. Pentru a vă bucura de sărbătorile în care credincioşii au voie să mănânce carne de peşte, vă propunem următoarele reţete:

Read more: Reţete pentru zilele cu dezlegare la peşte

Trucuri în bucătărie (III)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (III)

Reţete cu orez

de Cristina Tache

Orezul, tradiţional la asiatici, este folosit acum în toată lumea la prepararea a nenumărate feluri de mâncare. Este un aliment complet, deoarece conţine toate elementele nutritive esenţiale pentru sănătatea noastră. Fie că îl folosim pe post de garnitură pentru alte alimente sau îl consumăm ca fel de mâncare principal, orezul este gustos şi poate fi folosit în foarte multe combinaţii culinare. Vă propunem câteva reţete pe bază de orez din diverse culturi ale lumii.

Read more: Reţete cu orez

Trucuri în bucătărie (II)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (II)

Reţete cu carne de curcan

de Cristina Tache

În România, carnea de curcan nu este la fel de apreciată ca în SUA, dar în ultimii ani a devenit din ce în ce mai căutată, în special de cei care vor să aibă o dietă echilibrată. Carnea de curcan este una dintre cele mai sănătoase alegeri atunci când vorbim despre produse din carne. Vă propunem să încercaţi câteva reţete gustoase şi sănătoase.

Read more: Reţete cu carne de curcan

Trucuri în bucătărie (I)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente, şi nu vorbim despre arsuri, opărituri şi alte eczeme, ci despre legumele ce au fiert prea mult, cocoloaşele din mâncăruri, arsurile de pe tigăi şi alte astfel de lucruri ce ne pot face să detestăm gastronomia. Noi ne propunem să vă învăţăm câteva trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Read more: Trucuri în bucătărie (I)

Delicatese de „groază” la petrecerea spiritelor

de Cristina Tache

Halloweenul, o sărbătoare „adoptată” din ce în ce mai mult de români, dă ocazia gospodinelor să alcătuiască un meniu „înspăimântător” de delicios pentru o petrecere costumată. Simboluri ale acestei sărbători sunt: dovleacul, lumânarea, fantomele, vrăjitoarele, păianjenii, mumiile, demonii şi scheleţii. Dacă vreţi să simţiţi puţin din spiritul unui Halloween autentic, vă invităm să încercaţi următoarele reţete.

Read more: Delicatese de „groază” la petrecerea spiritelor

Bucureştiul, din nou în Cartea Recordurilor

de Elena Şerban

Aproape 500 m de pizza! Acesta este noul record mondial pentru cel mai lung lanţ de pizza stabilit săptămâna trecută la Bucureşti. Mai precis, au fost înşirate una lângă alta 2.200 de pizza, cele 14 rânduri măsurând 496,97 m. Reprezentantul Guinness Book a omologat acest record mondial propus de organizatorii Bucharest Food Festival, realizat de un lanţ de pizzerii şi de un producător de ketchup.

Read more: Bucureştiul, din nou în Cartea Recordurilor

Reţete gustoase cu raţă

de Cristina Tache

Carnea de raţă este considerată foarte sănătoasă. Poate fi consumată pentru a asigura o bună diureză, pentru tratarea inflamaţiilor sau pentru îmbunătăţirea stării plămânilor şi a rinichilor. În plus, este foarte bună la gust. Chinezii îi cunosc aceste secrete şi o consumă ca pe un mare deliciu. În ultimii ani a apărut şi în România, la preţuri accesibile. Aşadar, dacă doriţi să introduceţi în meniu ceva delicios şi sănătos, puteţi să încercaţi următoarele reţete.

Read more: Reţete gustoase cu raţă

Cuţitele de bucătărie (VIII)

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Read more: Cuţitele de bucătărie (VIII)