Main menu

header

Miranda Kerr şi Orlando Bloom: despărţiţi, dar uniţi de pasiunea pentru gătit „Dimineaţa beau un suc făcut din napi, spanac, castravete şi ţelină“

661 27 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Miranda Kerr este cunoscută drept primul model australian care a defilat vreodată pentru Victoria’s Secret. Iar când a făcut-o, începând cu 2007 și până în 2012, a reușit să se situeze foarte sus în topul celor mai bine plătite femei din lume, publicat de revista „Forbes”. După ce a renunțat la podiumul de prezentare, Miranda și-a deschis propriul business cu produse de înfrumusețare 100% organice, KORA Organics. Afacerea vine la pachet cu un blog personal, pe care Miranda scrie frecvent despre produsele pe care le comercializează, dar oferă femeilor și sfaturi despre cum să se mențină tinere și frumoase ori să gătească sănătos. Pe plan personal, Miranda Kerr a fost căsătorită timp de cinci ani cu actorul Orlando Bloom, alături de care are un fiu. În prezent, frumoasa australiancă, în vârstă de 34 de ani, este căsătorită cu cofondatorul Snapchat, Evan Spiegel.

Read more: Miranda Kerr şi Orlando Bloom: despărţiţi, dar uniţi de pasiunea pentru gătit „Dimineaţa beau un...

Buddy Valastro, regele torturilor

660 30 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Buddy Valastro este unul dintre cei mai simpatici și, mai ales, creativi maeștri ai bucătăriei. Cunoscut drept „regele torturilor”, grație produselor sale care depășesc cu mult orice imaginație, Valastro face cele mai inedite figurine dulci. De la personaje din desene animate la stadioane de fotbal, Buddy dă frâu liber fanteziei în lumea dulciurilor.

Read more: Buddy Valastro, regele torturilor

Preparate delicioase de Crăciun pentru cei mici

659 26 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Unul dintre cele mai grele lucruri pentru un părinte este să-și convingă copilul, exaltat de cadourile aduse de Moș Crăciun, să stea cuminte la masa de Sărbători. Există însă preparate care, prin designul lor, cu siguranță le vor atrage atenția celor mici și, de ce nu, le vor crea o stare bună și celor mari.

Read more: Preparate delicioase de Crăciun pentru cei mici

Reţete de Crăciun recomandate de cei mai cunoscuţi chefi

659 27 1de Gabriela Militaru şi Alexandru Brădescu

Dacă v-ați plictisit de eternele sarmale tradiționale pentru ziua de Crăciun, a venit vremea să încercați câteva delicatese recomandate de specialiștii în gastronomie. De la Jamie Oliver și până la Nigella Lawson, toți marii chefi se întrec în rețete cât mai apetisante pentru Sărbători, totul spre deliciul nostru, cei care abia așteptăm să le încercăm.

Read more: Reţete de Crăciun recomandate de cei mai cunoscuţi chefi

Cocteilurile tropicale, culoare şi savoare exotică

658 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

În plină iarnă, în plin sezon al Sărbătorilor, nonconformiștii se pot gândi să înlocuiască vinul fiert și celelalte băuturi specifice anotimpului cu cocteiluri tropicale care să trimită cu gândul la locuri exotice. Pentru a aduce aproape plajele însorite, vă prezentăm câteva rețete de cocteiluri pline de arome și de culori îmbietoare, de o atracție aparte în peisajul hibernal.

Read more: Cocteilurile tropicale, culoare şi savoare exotică

Desertul-vedetă al Crăciunului: turta dulce

658 27 1de Carmen Ciripoiu şi Adrian Barna

Fragedă, aromată și mult așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari, turta dulce rămâne desertul-vedetă pentru sărbătoarea Crăciunului. Cum să faceți cea mai gustoasă turtă dulce găsiți în rețetele de mai jos.

Read more: Desertul-vedetă al Crăciunului: turta dulce

Cum să ţineţi ultimele săptămâni din Postul Crăciunului cu preparate exotice Chef Ionuţ Bradu: „Sărmăluţele japoneze şi supele de legume înseamnă sănătate!“

657 30 1de Valeria Roman şi Florica Pintea

Doar cine nu vrea mai poate să spună în ziua de azi că nu are cum să țină post. De la jumătatea lunii noiembrie, credincioșii ortodocși au renunțat la mâncărurile care conțin carne, ouă, lapte și brânză în favoarea legumelor și a fructelor, pentru că au intrat în pPostul Crăciunului, care durează 40 de zile. În ultimii ani, bucătarii ne-au demonstrat că fasolea, cartofii sau pastele nu mai sunt singurele preparate din meniul de post în România. Au fost înlocuite cu exoticele mâncăruri cu linte și soia verde (edamame). În plus, această perioadă este și una sănătoasă, care le aduce celor care se abțin de la alimentele „de dulce” câteva kilograme în minus, dar și un regim de viață echilibrat. Doar din legume, fructe, alge marine sau seminţe puteţi pregăti tot felul de bunătăţi cum nu credeați că există. Chef Ionuț Bradu, bucătar la Restaurantul PhadThai, ne-a propus câteva reţete delicioase şi uşor de făcut, care se regăsesc și în meniul localului. Merită să le încercați în această perioadă dacă țineți post sau pur și simplu vreți să simțiți gustul specialităților exotice din China, Japonia, India sau Thailanda.

Read more: Cum să ţineţi ultimele săptămâni din Postul Crăciunului cu preparate exotice Chef Ionuţ Bradu:...

Delicioasele reţete mănăstireşti

656 19 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Din cele mai vechi timpuri, mesele mănăstirești încep și se termină cu o rugăciune. Potrivit tradiţiei, în multe mănăstiri, orice fel de mâncare oferit la trapeză trebuie binecuvântat, motiv pentru care în bucătărie se păstrează frecvent apă sfinţită. Cele mai bune rețete ale călugărilor le găsiți în rândurile de mai jos.

Read more: Delicioasele reţete mănăstireşti

De la cauciucuri la arbitrajul culinar suprem... Stelele Michelin

655 30 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Atunci când un restaurant pri­mește o stea Michelin este semn că cheful respectiv a ajuns la cel mai înalt nivel. Dacă sunt acordate două stele, localul este de top. La trei stele Michelin, locul me­rită o călătorie turistică. În spatele acestei clasificări de top mondial, râvnită de orice maestru bucătar, stă o poveste uimitoare.

Read more: De la cauciucuri la arbitrajul culinar suprem... Stelele Michelin

Chef Toma Ioan Cosmin dă lovitura anului cu „Levitation Food“

654 30 1de Andrei Dicu şi Adrian Barna

Toma Ioan Cosmin, alias „Apicius”, este un personaj pitoresc şi, în acelaşi timp, un bucătar inventiv. Găteşte de la 19 ani, iar creaţiile sale şochează. Născut şi căsătorit în Alba Iulia, a ales să rămână în „Oraşul Unirii”, deşi este invitat, frecvent, în toată ţara. Este multiplu premiat la concursuri naţionale şi realizator radio-tv. Faptul că a terminat o şcoală de muzică l-a inspirat în crearea unor reţete inedite, pe care vă invităm să le descoperiţi...

Read more: Chef Toma Ioan Cosmin dă lovitura anului cu „Levitation Food“

Preferinţele culinare ale Papilor

653 26 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Suveranii pontifi ai istoriei au avut gusturi culinare dintre cele mai diverse, dar câțiva dintre ei s-au remarcat și au rămas celebri pentru tot felul de obișnuințe ciudate când vine vorba despre alimentele și felurile preferate.

Read more: Preferinţele culinare ale Papilor

Delicatese cu ficat

652 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

De pui, de porc, de rață sau chiar de iepure, ficatul rămâne una dintre delicatesele preferate ale gurmanzilor. Pe lângă faptul că are un aport important de nutrienți pentru organism, ficatul este o carne slabă, conține mai puțin de patru grame grăsimi la 100 de grame, este foarte ușor de digerat, motiv pentru care este recomandat atât în dieta celor mici, cât și în meniul celor care vor să scape de câteva kilograme în plus.

Read more: Delicatese cu ficat

Obiceiuri culinare uimitoare

651 26 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

De fiecare dată când ajungeți ca turiști în diverse părți ale lumii, unele dintre cele mai importante informații pe care le puteți deține sunt cele despre obiceiurile culinare din țara pe care o vizitați. În multe țări și regiuni, acestea sunt cu totul deosebite față de regulile cu care v-ați obișnuit.

Read more: Obiceiuri culinare uimitoare

Reţete faimoase semnate Martha Stewart

650 30 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Martha Stewart este ceea ce putem numi o femeie completă. Cu bune și mai puțin bune, ea a reușit să se mențină în atenția celor pasionați de gătit încă din 1976, când a înființat prima afacere de profil, o firmă de catering, la subsolul casei sale. Între timp, Martha a scris zeci de cărți cu rețete și a realizat mai multe emisiuni de televiziune pe teme gastronomice. În ciuda unor probleme legale care au pus-o pe Martha într-o închisoare federală americană pentru cinci luni, între 2004 şi 2005, ea a reușit să-și reabiliteze imaginea și să redevină un reper pentru îndrăgostiții de delicii culinare. La 75 de ani, Martha Stewart este la fel de neobosită ca în tinerețe. Recent, ea a lansat un nou show gastronomic, alături de faimosul rapper Snoop Dogg.

Read more: Reţete faimoase semnate Martha Stewart

Energizaţi-vă cu cele mai bune… surogate de cafea

649 30 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

De când e lumea și Pământul, românii au fost cafegii. Iar atunci când societatea românească a fost plină de lipsuri, strămoșii noștri au folosit surogatele de cafea. Lucru notat și în cărțile de bucate din secolul al XIX-lea. Potrivit nutriționiștilor, cafeaua preparată din plante sau din cereale are efecte revigorante. Înlocuitorii de cafea nu numai că pot ține locul acestei băuturi în ritualul de dimineață, dar au și incredibile proprietăți terapeutice. Gustul nu diferă aproape deloc de cel al cafelei adevărate, ba chiar este mai interesant.

Read more: Energizaţi-vă cu cele mai bune… surogate de cafea

La masă printre piramide

648 26 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

Preparate în cuptoare de lut sau la foc deschis, coapte, fierte, fripte, prăjite sau pregătite la grătar, delicatesele egiptene satisfac toate gusturile. Mai ales dacă sunt asezonate cu legume cu gust puternic, usturoi și ceapă, considerate adevărate elixire pentru sănătate și consumate din tradiționalele farfurii de lut.

Read more: La masă printre piramide

Colacul de nuntă, pâinea de sărbătoare a românilor

647 30 2de Roxana Istudor şi Daniel Alexandrescu

Oricât de multe obiceiuri ar fi îmbrățișate din alte culturi, există repere fixe ale tradițiilor românești care se păstrează cu sfințenie. Unul dintre acestea este colacul de nuntă, încărcat de simboluri ancestrale.

Read more: Colacul de nuntă, pâinea de sărbătoare a românilor

MasterChef cu inteligenţă artificială

647 30 1de Roxana Istudor

Un sistem de inteligență artificială numit Vizier a fost testat de Google pentru a antrena alte sisteme de același fel, astfel încât programatorii umani să nu mai fie nevoiți să piardă timp făcând asta.

Read more: MasterChef cu inteligenţă artificială

Crina Matei: „Prepar mâncăruri sănătoase, dar foarte savuroase“

647 31 1de Luana Mare şi Florica Pintea

Un artist complex, Crina Matei face adevărate opere de artă şi în bucătărie. Talentului în teatru, muzică, dans i se adaugă şi cel culinar. Îi place să experimenteze mâncăruri noi, dar şi să îmbogăţească şi să transforme reţete clasice. Actriţa a acceptat să ne dezvăluie câteva dintre reţetele sale preferate.

Read more: Crina Matei: „Prepar mâncăruri sănătoase, dar foarte savuroase“

Reţete delicioase din carne şi miere

646 30 1de Carmen Ciripoiu şi Florica Pintea

De mii de ani, mierea este utilizată în bucătărie nu doar ca îndulcitor pentru cafea sau ceai, dar mai ales pentru prepararea unor mâncăruri al căror gust este cu adevărat… senzațional. Și încă un pont: un alt motiv pentru care e indicat să folosiți mierea la preparatele din carne este acela că, fiind ușor acidă, cu un pH cuprins între 3,5 şi 4, inhibă dezvoltarea bacteriilor.

Read more: Reţete delicioase din carne şi miere

Joseph Hadad, top chef: „Mă aflu printre români ca să dau altă aromă gastronomiei de aici“

645 26 1de Luana Mare

„Cultura unui popor poate fi întrezărită prin fereastra bucătăriei sale”, iar Joseph Hadad, top chef internaţional, şi-a propus, atunci când a pus piciorul prima oară în România, să trezească gustul românilor pentru bucatele alese, rafinate şi ingenios prezentate, adevărate operă de artă în farfurie. A renunţat să gătească pentru clienţi de lux în restaurantele internaţionale de cinci stele şi s-a stabilit, împreună cu familia, la Bucureşti, iar de atunci au trecut mai bine de 20 de ani. S-a născut în Ierusalim, în urmă cu 57 de ani, din tată tunisian şi mamă marocancă, părinţi cu experienţă profesională în gastronomie. A deschis un restaurant premium la Bucureşti în urmă cu patru ani, „Joseph by Joseph Hadad”, a urmat o braserie, „Caju”, în decembrie anul trecut, iar acum pregăteşte un concept nou pentru un al treilea local, într-un efort supraomenesc de a pune capitala României pe harta destinaţiilor culinare ale Europei. „Nu este zi de la Dumnezeu să nu intru în bucătărie”, spune Joseph Hadad, şi face asta de la 12 ani, atunci când tatăl său l-a luat ca ajutor la prepararea mâncărurilor, cu gândul să-i transmită o artă pentru care trebuie să ai nu numai pricepere, dar mai ales pasiune. Spune că a realizat totul în viaţă cu ajutorul lui Dumnezeu, căruia-I mulțumește în fiecare dimineaţă pentru un nou început.

Read more: Joseph Hadad, top chef: „Mă aflu printre români ca să dau altă aromă gastronomiei de aici“