Main menu

header

482 26 1de Gabriela Niculescu

Trebuie să profitaţi din plin de bogăţia de fructe şi legume de sezon pe care le puteţi combina pentru a prepara băuturi hrănitoare, dar care nu îngraşă. Nutriționiștii din toate colțurile lumii și-au dat concursul pentru a vă oferi cele mai savuroase shake-uri sau smoothie-uri, dar care să vă aducă și maximum de beneficii. Ca să preparați un shake aveți nevoie de fructe sau de legume proaspete, iaurt sau lapte (de vacă sau vegetal), mirodenii sau superalimente care îi conferă o savoare şi un plus de vitamine.

Shake din mango şi avocado

Acest shake este foarte aromat. Pentru preparare aveți nevoie de 60 g mango, tăiate cubuleţe, 60 g piure de avocado, 100 g suc de mango, 70 g iaurt de vanilie degresat, 1 lingură cu suc de lime proaspăt, 1 lingură cu zahăr, 6 cuburi de gheaţă. Combinați toate ingredientele într-un blender şi amestecați până ce ați obţinut o compoziţie cremoasă. La final, ornați paharul cu o felie de mango.

Smoothie verde, recomandat dimineața

482 26 2Pentru 3-4 porţii aveți nevoie de: 2 căni cu frunze de spanac, 1/2 castravete, câteva frunze de ţelină, 1/2 legătură de frunze de pătrunjel, 1 legătură de frunze de mentă, 3 morcovi, 2 mere, 1/4 portocală, 1/4 lime, 1/4 lămâie şi 1/4 ananas. Se amestecă în blender toate ingredientele, iar smoothie-ul se poate consuma ușor răcit.

Shake din espresso

Iată o rețetă savuroasă, pentru care aveți nevoie de 4 cuburi de gheaţă, 70 g iaurt degresat congelat, 1 espresso scurt, 2 linguriţe cu cacao. Chiar dacă numele sugerează, mai degrabă, un consum suplimentar de calorii, acest shake este sănătos, vă asigură o doză importantă de energie şi vă ajută să slăbiți, oferindu-vă, în acelaşi timp, şi senzaţia de dulce după care tânjiți în secret.

Smoothie energizant din banane

Un pahar cu shake din banane are mai puţin de 250 de calorii, după cum specifică nutriționiștii. Această combinaţie este potrivită pentru dimineţile de vară, deoarece vă răcoreşte şi vă conferă energie pentru toată ziua. Pentru 2 porţii aveți nevoie de: 2 linguri cu pudră de cacao, 2 linguri cu unt de arahide cremos, 1 banană, 1 iaurt cremos, 4-6 cuburi de gheaţă şi puţină scorţişoară. Se amestecă toate ingredientele în blender.

Shake din pepene roşu

Un shake răcoros obțineți dintr-o felie de pepene, fără seminţe, tăiată cubuleţe, 100 g iaurt degresat și 10 cuburi de gheaţă. Turnați câte o jumătate din cantităţile iniţiale şi amestecați bine în blender, apoi repetați procesul.

Smoothie plin de vitamina C

Dacă aveți nevoie de un plus de vitamina C pentru a vă întări imunitatea, vă recomandăm un shake simplu. Aveți nevoie de: 2 portocale, 1/2 pepene galben, 1 cană cu căpşuni şi 1 roşie. Se amestecă toate ingredientele în blender, ca și la celelalte shake-uri.

Shake din iaurt şi afine

Pentru acest shake aveți nevoie de

1 cană cu lapte de soia, 150 g iaurt degresat, 1 cană cu afine, 1 lingură cu ulei de seminţe de in presat la rece și 5 cuburi de gheaţă. Amestecați bine ingredientele în blender, iar la sfârşit adăugați şi lingura cu ulei de seminţe de in. Este un shake consistent, care vă asigură aportul de calciu, vitamine, minerale şi acizi graşi esenţiali.

Smoothie de piersică și căpșuni

O combinaţie pe care nutriționiștii o recomandă pentru a avea o piele frumoasă este cea care conţine avocado. Aveți nevoie de: 1 piersică, 2 linguri cu avocado cremos, 1/3 cană cu căpşuni, 3/4 cană cu iaurt degresat, 3 linguri cu suc de rodie, 1 linguriţă cu extract de vanilie. Se amestecă toate ingredientele în blender până obţineți consistenţa dorită.

Shake din unt de arahide

Vă trebuie 115 g iaurt degresat grecesc, 2 ceşcuţe cu căpşuni, 1 banană, tăiată felii, 2 linguriţe cu unt de arahide, 4 cuburi de gheaţă. Acest smoothie din unt de arahide şi fructe nu oferă mai mult de 320 de calorii şi asigură un aport considerabil de carbohidraţi, proteine şi fibre.

Shake din coacăze

482 26 3Pentru această băutură cremoasă aveți nevoie de 1 cană cu lapte degresat, 240 g coacăze congelate, 1 lingură cu ulei de seminţe de in presat la rece. Amestecați ingredientele, fără ulei, în blender, timp de un minut. Transferați shake-ul într-un pahar şi adăugați uleiul. Acest shake nu are mai mult de 400 de calorii.

Smoothie detoxifiant

Smoothie-ul detoxifiant este ideal pentru micul dejun. Aveți nevoie de: 1 cană cu apă sau lapte vegetal, 1 lingură cu seminţe de in, 1 cană cu zmeură, 1 banană, 1/4 cană cu spanac, 1 lingură cu unt de migdale, 2 linguriţe cu zeamă de lămâie. Se amestecă toate ingredientele în blender și se consumă proaspăt preparat.

Vitaminizante şi săţioase

Shake-urile reprezintă una dintre cele mai sănătoase metode prin care puteţi da jos kilogramele nedorite. Ele vă ajută să slăbiți într-un ritm mai lent, ceea ce îi permite organismului să se adapteze la aceste schimbări fără să fie lipsit de nutrienţii esenţiali. În plus, shake-urile sau smoothie-urile, aşa cum se mai numesc ele, vă oferă, pe lângă mineralele şi vitaminele de care aveți nevoie, şi o senzaţie de saţietate de lungă durată. Avantajul shake-urilor este că vă puteți lăsa imaginația să vă ajute atunci când nu vreți să respectați o rețetă standard și puteți folosi orice ingrediente aveți la îndemână. Singurul lucru de care trebuie să țineți cont este numărul de calorii pe care-l însumează ingredientele folosite!

Dacă smoothie-urile nu sunt suficient de dulci pentru dumneavoastră, le puteți adăuga o linguriță  cu miere sau una cu sirop de arţar