Main menu

header

05-02-1de Gabriela Niculescu

Copiii sunt uneori mofturoşi când vine vorba despre mâncare, dar unul dintre trucurile prin care îi puteţi ademeni este să le pregătiţi micul dejun, prânzul, cina sau gustările în moduri cât mai atractive. Vă prezentăm preparate din aluat care v-ar putea inspira pentru masa lor.

Plăcintă de mere în... mere
Puteţi să coaceţi la cuptor o plăcintă sănătoasă de mere în... mere, cu foitajul aşezat sub formă de grilaj deasupra merelor scobite şi umplute cu o compoziţie alcătuită din mere rase amestecate cu zahăr şi scorţişoară.

Pui, pui... pui
Din acelaşi aluat pentru plăcintă puteţi realiza puişori exact ca în imagine. Pentru a le da luciu şi a-i ajuta să se rumenească frumos, puteţi să-i ungeţi cu ou bătut înainte de a-i băga la cuptor.

Hot dog
Nu doar deserturile pot fi atractive, ci şi gustările. Dintr-un aluat simplu, pentru pâine, puteţi realiza un hot dog vesel. Îmbrăcaţi un cârnăcior în cocă şi apoi îl coaceţi.

Chec zebrat
Checul zebrat se poate obţine într-o formă rotundă dacă turnaţi succesiv în cercuri concentrice compoziţia cu cacao şi cea fără cacao.

05-02-2Arici rotofei
Dintr-un aluat pentru plăcintă puteţi realiza un arici formând o bilă umplută cu gem de fructe şi apoi tăiată cu foarfeca pentru a crea spinii drăgălaşului animăluţ comestibil. Ochii şi nasul pot fi făcuţi din fructe uscate sau confiate.

Sandviş căţel
Micul dejun nu va mai fi o problemă dacă în loc de banalele felii de pâine pentru sandviş veţi folosi o chiflă ce seamănă cu un căţel. O tăiaţi în două şi o umpleţi cu ce doriţi. Măslinele vă ajută să-i conturaţi ochii şi năsucul.

Brioşe flower power
Brioşele pot deveni adevărate opere de artă dacă, după ce le-aţi copt, le decoraţi cu un biscuit şi cu cremă de vanilie sau dacă le scoateţi mijlocul, introduceţi o căpşună, turnaţi cremă de ciocolată şi ornaţi cu o frunză de mentă.