Main menu

header

de Elena Şerban

Canicula din ultima vreme ne determină să bem din ce în ce mai multe lichide. Lucru care nu e rău deloc, dar când ne gândim că răcoritoarele pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Flip
Această băutură nu este doar răcoritoare, ci şi nutritivă, deoarece conţine, printre altele, gălbenuş crud, zeamă şi coajă de lămâie, sucuri sau siropuri de fructe, îngheţată, lapte, frişcă şi altele.
- Bateţi foarte bine un gălbenuş crud cu o lingură cu zahăr, până se face cremă. Adăugaţi 150 ml suc de fructe (la alegere) şi frişcă, după preferinţe. Cine doreşte poate pune şi zahăr. Se bea cu paiul, după ce a stat la rece cel puţin 30 de minute.
- Introduceţi într-un shaker un gălbenuş, 250 ml suc de caise, 1 linguriţă cu ness, 1 lingură cu zahăr pudră, frişcă şi gheaţă (după gust) şi agitaţi foarte bine.
- Bateţi bine un gălbenuş într-un mixer şi apoi turnaţi-l într-un shaker în care aţi pus în prealabil 250 ml suc de căpşuni, 1 pachet cu zahăr vanilat, 1 lingură cu zahăr pudră şi 3-4 cuburi de gheaţă mărunţite. Serviţi după ce agitaţi foarte bine. Efectul gustativ şi vizual este maxim dacă în pahar, deasupra băuturii, puneţi felii de căpşuni tăiate foarte fin. (va urma)