Main menu

header

cotnari wide

De multe ori suntem atât de grăbiţi, încât nu mai avem timp să preparăm o mâncare „ca la mama acasă” şi cumpărăm un sandviş de la fast-food sau alte astfel de alimente nu foarte sănătoase. Pentru cei grăbiţi, dar care vor totuşi să se delecteze cu o mâncare bine gătită, propunem următoarele reţete uşor de preparat la cuptorul cu microunde.

Omletă cu brânză
Ingrediente: trei ouă, trei linguri cu maioneză, două linguriţe cu margarină, 150 g de brânză rasă, câteva măsline negre tăiate mărunt.
Mod de preparare: se bat albuşurile până se întăresc. În alt vas se pun gălbenuşurile, ce se bat bine, se amestecă împreună cu maioneza şi cu două linguriţe cu apă. Se pun gălbenuşurile peste albuşuri şi se amestecă uşor. Se topeşte margarina şi se toarnă peste ouă. Compoziţia se bagă în cuptorul cu microunde, timp de şapte minute, la putere maximă. La final se pune brânza rasă peste ouă şi se mai lasă la microunde încă 30 de secunde. Se presară măslinele, se împătureşte omleta şi se serveşte caldă. (va urma)