Main menu

header

cotnari wide

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Pentru unt
Cuţitul pentru unt are vârful rotunjit, iar lama este scurtă şi lată. Nu este foarte ascuţit şi se foloseşte pentru tăiatul bucăţilor de unt şi unsul feliilor de pâine. El se ţine, de regulă, pe farfurioara specială, către marginea ei din dreapta, cu mânerul puţin ieşit în afară, ca să nu se murdărească. În trecut, mai precis în epoca victoriană, cuţitul pentru unt era făcut din argint şi era nelipsit de la mesele nobililor. Un astfel de cuţit de colecţie poate costa acum şi 100 de dolari.