Main menu

header

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 9 mai 2009, bucureştenii, care au venit cu mic, cu mare în Parcul Izvor la Campionatul Internaţional de Gătit, au fost martorii unui nou record culinar stabilit de români.

Echipa de bucătari îndrumată de Ştefan Bercea, căpitanul echipei olimpice de bucătari a României, a preparat cea mai mare omletă ţărănească din lume. Delicioasa papară a fost preparată din 20.000 de ouă, 400 kilograme de costiţă afumată, 400 kilograme de caşcaval, 1.500 kilograme de cartofi, 100 kilograme de ceapă, 100 kilograme de ardei gras, 30 kilograme de părunjel verde, 150 litri de ulei, 15 kilograme de sare şi două kilograme de piper. Şi cum aceste cantităţi necesitau un vas pe măsură, a fost adusă din Bulgaria o tigaie uriaşă. Rezultatul? O omletă de 9,17 metri lungime, 2,27 metri lăţime şi 13 centimetri grosime.
Claudia Stan