Main menu

header

708 26 1de Călin Popa şi Alexandru Brădescu

Celebrul dietetician Michael Mosley lansează o provocare de opt săptămâni pentru scăderea drastică a zahărului din sânge și declanșarea procesului prin care diabetul să fie reversibil. Iată câteva rețete inedite și sănătoase.

„Pilaf” de conopidă

Ingrediente: 1/4 conopidă, coriandru proaspăt, semințe de chimen prăjite, 100 g piept de pui fript, 2 linguri cu fasole boabe din conservă.

Mod de preparare: tăiați conopida și puneți inflorescențele în blender până se mărunțesc asemenea orezului. Așezați-le într-un vas termorezistent și dați-le la cuptorul cu microunde timp de șapte minute, acoperite, sau la cuptorul clasic pentru 15 minute. Apoi presărați coriandrul și lăsați-le deoparte. Separat încălziți foarte puțin ulei într-o tigaie, puneți semințele de chimen, puiul tăiat bucăți și fasolea. Lăsați pe flacără câteva minute, apoi adăugați amestecul peste „pilaful” de conopidă.

Iaurt cu fructul-pasiunii

Ingrediente: 1 lingură cu fulgi de migdale, 150 g iaurt simplu, 1 fructul-pasiunii.

Mod de preparare: frigeți fulgii de migdale într-o tigaie, pe flacără medie, timp de câteva minute, până devin aurii. Lăsați-i deoparte, să se răcească. Puneți iaurtul într-un bol, amestecați fulgii de migdale, apoi tăiați în două fructul-pasiunii, scoateți semințele și amestecați-l cu conținutul din vas.

Cod cu mazăre

708 26 2Ingrediente: 100 g mazăre, câteva frunze de salată verde tăiate, 1 lingură cu ulei de măsline, 140 g file de cod, 2 cepe verzi, tocate, 1 lingură cu smântână, zeama de la 1/2 lămâie, sare și piper.

Mod de preparare: mazărea se pune în apa care clocotește și se lasă câteva minute, să se înmoaie. Se adaugă salata tăiată și se mai menține alte două minute pe flacără. Scurgeți foarte bine conținutul, cu ajutorul unei site, apoi treceți-l din nou într-o tigaie, fără lichid, timp de un minut, ca să piardă cât mai mult din apă. În alt vas încălziți uleiul, apoi așezați fileul de cod, sărat și piperat, împreună cu ceapa, întorcând peștele după patru minute. Adăugați salata și mazărea, smântâna și zeama de lămâie și mai mențineți pe foc două minute.

Caise fripte

Ingrediente: 6 caise decojite și tăiate în felii de 1 centimetru, 4 linguri cu iaurt grecesc, 50 g fructe de pădure, 1 lingură cu alune tăiate, o mână cu frunze de mentă, 1 linguriță cu ulei de măsline, 1 linguriță cu zeamă de lămâie, 1 linguriță cu scorțișoară măcinată.

Mod de preparare: într-un vas mic combinați uleiul, zeama de lămâie și scorțișoara, cu acest amestec ungând fiecare felie de caisă. Puneți feliile de fruct pe grătarul încins, întorcându-le ușor și stropindu-le din când în când cu amestecul din bol, până se înmoaie. Se servesc cu fructe de pădure, iaurt și bucăți de alune, decorate cu mentă.

Sfaturi pentru reuşita dietei

Dacă ați decis să faceți diabetul reversibil, să slăbiți și să trăiți sănătos, alături de dieta propriu-zisă, Michael Mosley recomandă să fiți foarte siguri de scopul propus, să vă găsiți un amic care să țină regimul odată cu dumneavoastră, să faceți planuri de viitor și să vă măsurați constant, pentru a vedea rezultatele care vă vor motiva pe mai departe. De asemenea, folosiți sistemul de control al porțiilor, reduceți, pe cât se poate, stresul din viața cotidiană și hidratați-vă corespunzător.