Main menu

header

658 26 1de Roxana Istudor şi Alexandru Brădescu

În plină iarnă, în plin sezon al Sărbătorilor, nonconformiștii se pot gândi să înlocuiască vinul fiert și celelalte băuturi specifice anotimpului cu cocteiluri tropicale care să trimită cu gândul la locuri exotice. Pentru a aduce aproape plajele însorite, vă prezentăm câteva rețete de cocteiluri pline de arome și de culori îmbietoare, de o atracție aparte în peisajul hibernal.

Deliciul marinarului

Ingrediente: 30 ml rom negru, 30 ml rom auriu, 30 ml rom argintiu, 30 ml suc de ananas, 30 ml suc de portocale, 10 ml lichior de caise, câteva picături de sirop grenadine, cuburi de gheață zdrobite.

Mod de preparare: amestecați ingredientele cu gheața, apoi puneți în pahar. Ornați cu o cireașă și cu o felie de portocală.

Smoking Fear

Ingrediente: 40 ml gin, 20 ml suc de ananas, 10 ml mezcal, 30 g piure din fructul pasiunii, 15 ml bere de ananas, 15 ml zeamă de lime, câteva fructe de pădure (de preferat zmeură), frunze de mentă, 1 pastilă de nitrogen lichid (manevrat cu multă precauție), gheață zdrobită.

Mod de preparare: într-un pahar cu desen mai deosebit se pun ginul, mezcalul, piureul, sucul de ananas și de lime, fructele de pădure și se amestecă ușor. Se adaugă gheață zdrobită, apoi se toarnă foarte încet berea de ananas. Plasați ușor pastila de nitrogen lichid și ornați cu frunze de mentă și de ananas.

Uncle’s Punch

658 26 2Ingrediente: 45 ml rom, 15 ml Campari, 15 ml sirop Falernum, 40 ml zeamă de lămâie sau de lime, câteva picături de bitter de portocale, coajă de portocală pentru ornat.

Mod de preparare: într-un shaker umplut cu gheață se combină romul, Campari, siropul Falernum, sucul de lămâie și bitterul. Se amestecă până se răcesc. Cocteilul se toarnă într-un pahar umplut cu gheață. Deasupra băuturii se răsucește coaja de portocală, care se pune apoi în pahar.

Windy Beach

Ingrediente: 60 ml cremă albă de cacao, 30 ml rom condimentat Captain Morgan, 1/2 ceșcuță cu lapte, 1/2 ceșcuță cu suc de portocale, 1 strop suc de lămâie, gheață.

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele într-un blender până se omogenizează. Cocteilul se toarnă în două pahare.

Guavarita

658 26 3Ingrediente: 60 ml tequila Aji Amarillo, 60 ml sirop de morcovi și de ghimbir, 15 ml zeamă de lime, 15 g piure de guave, sare de mare Black Hawaiian.

Mod de preparare: se amestecă bine piureul de guave cu siropul de morcovi şi de ghimbir, apoi se adaugă zeama de lime și tequila. Se servește cu sare de mare Black Hawaiian pe margine.

Horned King

Ingrediente: 45 ml rom Bacardi Reserva Superior 8, 45 ml rom Hamilton 151, 20 ml sirop de fructul pasiunii, 20 g lime, 10 ml lichior Luxardo Maraschino, 2 frunze de ananas, gheață zdrobită.

Mod de preparare: amestecați într-un pahar cu gheață zdrobită romul Bacardi, lichiorul, siropul de fructul pasiunii și lime. Ornați cu frunzele de ananas. Turnați apoi romul Hamilton 151 într-o coajă scobită de fructul pasiunii, aprindeți conținutul cu grijă și lăsați-l să plutească peste cocteil.

Summer Cooler

Ingrediente: 45 ml suc de portocale, câteva picături de bitter Angostura, 180 ml suc 7-Up.

Mod de preparare: se toarnă sucul de portocale într-un pahar Collins peste gheață și se adaugă bitterul. Se umple cu suc, se amestecă și se servește.

Island Mary

Ingrediente: 120 ml suc de tomate, 60 ml vodcă, 15 ml Martini Bianco, 4 lingurițe cu suc de lămâie, 4 lingurițe cu sos Worcestershire, 2 lingurițe cu sos Tabasco, câteva picături de bitter de țelină, un praf de piper negru.

Mod de preparare: se umple cu gheață un shaker și se toarnă cu grijă toate ingredientele, amestecând de trei ori. Conținutul se toarnă într-o cochilie de scoică Nautilus și se ornează cu un fir de țelină și cu o felie de lime.

Waikiki Beach

Ingrediente: 45 ml rom alb, 15 ml lichior de migdale Amaretto, 15 ml cremă de nucă de cocos, 60 ml suc de ananas, 30 ml frișcă, 30 ml suc de fructul pasiunii, albuș, nucă de cocos rasă.

Mod de preparare: treceți marginile unui pahar de vin prin albuș și nucă de cocos. Agitați ingredientele, apoi strecurați-le în paharul astfel pregătit.

Skinny Pina Colada

Ingrediente: 60 ml apă de cocos, 45 ml rom Malibu, 15 ml suc proaspăt de ananas, 15 g cocos măcinat fin.

Mod de preparare: ingredientele se amestecă, apoi cocteilul se servește într-o nucă de cocos Baby Thai.

Sneaky Tiki

Ingrediente: 45 ml rom de ananas, 30 g piure de guave, 15 ml rom, 15 ml sirop Falernum, 15 ml suc de ananas, 20 ml zeamă de lime, 10 ml rom condimentat Allspice Dram, câteva picături de bitter combinat Tiki.

Mod de preparare: se amestecă toate ingredientele, se toarnă în pahar și se ornează cu felie de portocală și cu o cireașă.

Ode to Bob Marley

658 26 4Ingrediente: 90 ml Daiquiri de căpșuni, 90 ml Daiquiri de mango, 30 ml lichior Blue Curaçao amestecat în prealabil cu 30 g mango (pentru culoarea verde), 30 ml rom Appleton.

Mod de preparare: într-un pahar special Hurricane se pun ingredientele în ordinea listată, cu romul Appleton la final. Se ornează cu un fir de trestie-de-zahăr și cu o cireașă.

Tropical Breeze

Ingrediente: 30 ml rachiu de zmeură, 30 ml rachiu de pepene galben, 15 ml suc de citrice Mountain Dew.

Mod de preparare: se toarnă rachiul de zmeură și cel de pepene galben într-un shaker. Se agită și se strecoară într-un pahar de cocteil. Se pune sucul de citrice și se servește.

Lavender Sidecar

Ingrediente: 40 ml coniac, 15 ml suc de lămâie, 14 ml sirop de lavandă, 10 ml lichior Cointreau, câteva picături de bitter de portocale.

Mod de preparare: ingredientele se amestecă și se servește cocteilul.

Blackberry Tequila

Ingrediente: 120 ml tequila, 60 ml lichior de coacăze, 30 ml suc de lămâie.

Mod de preparare: se toarnă toate ingredientele într-un shaker pe jumătate plin cu cuburi de gheață. Se agită bine. Se pune conținutul într-un pahar și se servește.

Summer Fling

Ingrediente: 60 ml vodcă, 60 ml suc de pepene roșu presat la rece, 60 ml bere de ghimbir, 20 ml zeamă de lime, gheaţă zdrobită.

Mod de preparare: ingredientele se combină într-un shaker cu gheață, apoi se servesc în pahar umplut cu gheață zdrobită. Se ornează cu frunze de mentă și cu o felie subțire de pepene roșu.