Main menu

header

cotnari wide

- Făina trebuie să fie uscată, de bună calitate, iar ouăle proaspete;

- La frământat, coca nu trebuie să se rupă, ci să fie elastică;

- Dacă se pun mai multe ouă decât spune reţeta, cozonacii cresc mai greu. Cu cât numărul de ouă este mai mic, cu atât cantitatea de lapte trebuie să fie mai mare;

- Cozonacii nu se lasă să crească prea mult în tavă înainte de fi puşi la cuptor, pentru că fermentaţia trece de limita necesară şi se produc spaţii libere în cocă;

- Cuptorul nu se dă la foc mare, pentru că deasupra cozonacilor se formează o crustă ce împiedică creşterea, iar interiorul nu se mai coace;

- Cozonacul se face pufos dacă forma în care e băgat la cuptor se acoperă cu hârtie de pergament unsă cu grăsime. Aceasta se va scoate în ultimele 15 minute de copt;

- Pentru un luciu frumos, cozonacii se ung de două ori: când se pun în formă şi înainte să fie băgaţi la cuptor.