Main menu

header

584 26 1de Gabriela Militaru

Vara a venit cu pași repezi și ar fi bine să o cinstim cum se cuvine: cu câteva rețete de cocteiluri savuroase. Lăsați-vă purtați de imaginea unei după-amieze călduroase în care tot ce aveți nevoie pentru ca peisajul să fie perfect este un pahar cu o licoare aromată. Singura dilemă ar fi ce cocteil să alegeți. Nu-i nimic, le puteți încerca pe toate!

Sangria din fruct stea

Ingrediente: 350 ml vin sauvignon blanc sau riesling sec rece, 180 ml dry gin (este recomandat Tanqueray), 240 ml suc de lămâie, 180 ml sirop (o parte zahăr, o parte apă), 10 portocale mici amărui, 1 fruct stea, gheață, 80 ml apă minerală sau bere de ghimbir rece.

Mod de preparare: turnați vinul, ginul, sucul de lămâie și siropul într-un vas mare de sticlă. Adăugați portocalele tăiate cubulețe și câteva cuburi de gheață. Agitați bine. Tăiați fructul stea în felii groase. Umpleți paharele cu gheață și fixați câte o felie de fructul stea pe maginea acestora. Adăugați apa minerală sau bere de ghimbir peste compoziția obținută anterior și agitați bine. La final, turnați cocteilul în pahare. Pentru și mai mult efect puteți pune o felie din fructul stea și în pahar.

Cu mentă și ananas

Ingrediente: 4 bucăți mari de ananas, 2 frunze de mentă, 30 ml sirop, 60 ml rom (de preferat rom brazilian Leblon Cachaca), gheaţă.

Mod de preparare: amestecați ananasul, menta și siropul într-un shaker. Adăugați gheață mărunțită și romul. Agitați puternic. Serviți în pahare în care ați pus în prealabil gheață și garnisiți cu o feliuță de ananas și cu o frunză de mentă.

Provocarea kumquat

Ingrediente: 2 părți de vodcă Grey Goose Original, 1/2 parte de Grand Mariner, 1/4 parte suc de lime, 2 lingurițe cu zahăr brun, 6 fructe de kumquat, gheaţă.

Mod de preparare: tăiați toate fructele de kumquat pe jumătate și puneți-le alături de celelalte ingrediente într-un vas mare de sticlă. Amestecați compoziția și adăugați gheață pisată.

Daiquiri cu mango

Ingrediente: 60 ml infuzie de rom de mango, 150 ml suc de lămâie, 150 ml sirop simplu (o parte zahăr, o parte apă), gheaţă.

Mod de preparare: puneți toate ingredientele într-un shaker și completați cu gheață. Agitați bine compoziția și turnați-o într-un pahar garnisit cu o felie de lămâie.

Gin tonic cu suc de portocale roșii

Ingrediente: 45 ml gin, 60 ml suc de portocale roșii, două portocale amărui, 120 ml apă tonică, gheaţă.

Mod de preparare: umpleți un vas mare de sticlă cu gheață. Adăugați ginul, sucul de portocale roșii și portocalele amărui tăiate mărunt. Amestecați ușor înainte de a adăuga apa tonică și de a agita puțin. Garnisiți paharul cu o felie de portocală roșie.

Pimm aromat

Ingrediente: 50 ml Pimm (lichior făcut din gin, sucuri de fructe și condimente) de mure și flori de soc, 10 ml sirop de vanilie, 6 frunze de mentă, 1 praf de scorțișoară,1 rămurică de mentă, 1 mură, 1 felie de lămâie sau 1 bețișor de scorțișoară pentru garnisire, gheaţă.

Mod de preparare: amestecați toate ingredientele împreună cu gheață topită și agitați-le în shaker. Cocteilul se servește garnisit cu fructe.

Cabana Life

584 26 2Ingrediente: 60 ml infuzie de zmeură SKYY, 30 ml suc de lime, 20 ml sirop simplu, 1 cub de zahăr, 3 frunze de mentă.

Mod de preparare: se amestecă ingredientele, agitându-le în shaker. Se garnisește paharul cu mentă și cu zmeură.

De căpșuni și bere cu ghimbir

Ingrediente: 50 ml vodcă (de preferat Ketel One cu aromă de portocale), 30 ml suc de lămâie, 20 ml sirop simplu, 2 căpșuni, bere cu ghimbir.

Mod de preparare: striviți căpșunile într-un bol alături de sirop. Adăugați vodca și sucul de lămâie și agitați bine. Puneți amestecul într-un pahar cu gheață și turnați bere de ghimbir peste.

Glamour Moët

Ingrediente: 120 ml șampanie Moët & Chandon, 10 ml lichior de vanilie, 45 ml suc de fructul pasiunii.

Mod de preparare: amestecați toate ingredientele într-un pahar garnisit cu o frunză de mentă.

Mojito cu ghimbir și litchi

584 26 3Ingrediente: 60 ml gin sau rom alb, 2 lingurițe cu sirop de ghimbir, 1/4 cană cu suc de litchi (denumit și „pruna chinezească”), apă minerală, câteva felii de castravete și frunze de mentă, gheaţă.

Mod de preparare: striviți feliile de castravete și frunzele de mentă într-un recipient. Adăugați gin sau rom alb, gheață, sirop de ghimbir și suc de litchi. La final puneţi apa minerală. Turnați compoziția într-un pahar și garnisiți cu frunze de mentă.

Cu gem de coacăze și Prosecco

Ingrediente: 1 şi 1/2 linguriță cu gem de coacăze, 20 ml suc de lămâie, 45 ml vodcă, 90 ml Prosecco, 5 coacăze pentru garnisire, gheaţă.

Mod de preparare: într-un shaker puneți gemul, sucul de lămâie, vodca şi gheață. Agitați puternic timp de 15 secunde, apoi turnați conținutul într-un pahar. Adăugați Prosecco și garnisiți cu coacăze proaspete.

Coada-mielului

Ingrediente: 1 parte vodcă Bison Grass, 1 cană cu suc proaspăt de mere, apă minerală, 2 felii de fruct stea, 6 boabe mari de strugure, gheaţă.

Mod de preparare: puneți gheață într-un pahar și adăugați vodca și sucul de mere. Turnați apă minerală până se umple paharul și garnisiți cu fructul stea și boabele de strugure.

Cocteil petardă

Ingrediente: 12 ml vodcă, preferabil cu aromă de castravete, 4 cuburi de lubeniță fără sâmburi, 2 felii de lămâie, 60 ml sirop simplu, gheaţă.

Mod de preparare: combinați vodca, lubenița și lămâia și agitați bine într-un shaker. Adăugați siropul simplu și gheață și agitați din nou. La final turnați compoziția într-un pahar cu gheață. Garnisiți paharul cu o felie de lămâie sau de lubeniță și cu o frunză de mentă.

Cocteil PamaBeet

Ingrediente: 180 ml suc Biotta Beet, 60 ml vodcă, de obicei cu aromă de rodie, 1 lingură cu miere, apă minerală.

Mod de preparare: lăsați un pahar la congelator timp de zece minute. Scoateți paharul și combinați ingredientele cu o lingură. Garnisiți paharul cu felii de lămâie sau cu frunze de mentă.

Cocteil nonalcoolic cu rodie și rozmarin

Ingrediente: 30 ml suc de rodie, 30 ml sirop de rozmarin, apă minerală, gheaţă.

Mod de preparare: umpleți o treime dintr-un pahar Collins cu gheață. Adăugați sucul de rodie și siropul de rozmarin. Turnați apă minerală până se umple paharul și amestecați ușor. Garnisiți paharul cu o rămurică de rozmarin și cu măsline verzi.