Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

...Acum opt luni, mai nimeni nu visa că ediția din acest an (a IV-a) a valorosului Festival Internațional al Teatrului Nottara, frumos intitulat „Fest(in) pe Bulevard”, va avea loc. Teatrul fusese închis, sub ghilotina „bulinei roșii”, insuficient, superficial studiată în cazul respectiv. Au existat și excepții, o brumă de optimiști incurabili. Cum a fost și tenacea directoare a Teatrului Nottara, Marinela Țepuș, admirabilă în forța visului ei, la care s-au raliat și oameni de bine, care încă mai există în România acestor zile. Și Festivalul se ține, en fanfare!... Între 10 și 22 octombrie 2016. Cu o încântătoare desfășurare de forțe. 31 de reprezentații în 13 zile de Festival, care prind în stare de Festival nu mai puțin de 600 de artiști, tehnicieni, organizatori și voluntari. Cu spectacole prezentate de şase teatre din București (Bulandra, Metropolis, Odeon, Teatrul de Artă, Țăndărică și, logic, teatrul gazdă). Cu trupe din alte șapte orașe ale țării: Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Iași, Timișoara și Târgoviște. Dar și cu participanți veniți din șapte țări: Bulgaria, Cehia, Croația, Kosovo, Republica Moldova, Serbia, Slovenia. Pentru a avea o viziune de ansamblu cât mai fidelă a Evenimentului, să reținem că în cadrul lui mai figurează un spectacol stradal, două expoziții de fotografie (reîntâlnire cu Maria Ștefănescu și Sorin Radu, artiști ai genului), trei colocvii, patru spectacole-lectură și tot atâtea lansări de carte.

...Anul acesta, Secțiunea competitivă „Crize” se referă la Crizele de familie, subiect mereu actual și fierbinte, cu 11 spectacole. De remarcat și prezența în Festival a ultimelor premiere ale Teatrului Nottara, spectacole mult aplaudate: „Alcool”, pornind de la versurile lui Ion Mureșan, și „Iarna”, de Jon Fosse (ambele în regia reputatului Mihai Măniuțiu); „DADAnoNON”, pe texte de Tristan Tzara, Antonin Artaud și... V.I. Lenin; „Tango, monsieur?”, de Aldo Lo Castro; „Familie de artiști”, de argentinienii K. Kostzer și A. Arias, în regia de excepție a lui Alexander Hausvater; „Trei nopți cu Madox”, de Matei Vișniec, în regia lui Mihai Lungeanu; „Efecte colaterale”, de Alexandru Popa, în regia lui Vlad Zamfirescu; „O poveste foarte simplă”,

de Marina Lado. Și ne vom reîntâlni, în alte și alte montări, și cu Shakespeare („Othello”, în producția Teatrului din Târgoviște; „Pericle”, Teatrul din Sabac, Serbia), Cehov („Livada de vișini”, Teatrul din Maribor, Slovenia), Ibsen („Nora”, Teatrul din Vrața, Bulgaria), Labiche, Martin Kundera, Alfred Jarry etc.

...Noutățile ediției: Secțiunea competitivă NETA (New European Theatre Action), cu cinci spectacole din Bulgaria, Croația, Kosovo, Serbia și România (Teatrul Nottara, de anul trecut membru NETA); Secțiunea Multi Art EXIT, Festival de teatru pentru persoanele private de libertate, eveniment unic în Europa, ce se va desfășura între 23 şi 24 noiembrie la București.

...Pe Bulevardul Comediei, 13 zile fermecate de teatru, un Regal de artă autentică, minunați creatori de Frumos și Cultură!

Add comment


Security code
Refresh