Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

În caz că v-a trezit curiozitatea titlul, nu e cazul, pentru că e numele unui orășel cu cea mai joasă temperatură, după cum putem citi printre primele cadre din film. Ca să pună mâna pe banii de asigurare, un tip înscenează uciderea unui poștaș, pe care o filmează, ca din întâmplare, numai că, în toată această ecuație, intervine un fel de dement, care își vrea el pachetul venit prin poștă și care, firește, se rătăcește în toată intriga asta destul de încâlcită. Regizorul Matt Shakman a debutat ca actor încă din copilărie, a studiat la Yale și este evident fascinat de frații Coen. Liam Hemsworth, frumosul australian, este fratele mai mic al lui Chris și al lui Luke. Neîndoielnic, fizicul l-a ajutat enorm, iar din scenariu ești mereu tentat să-i iei partea, chiar dacă nu e cel mai cinstit om din lume. Dar măcar n-are o față de ciudat, precum cei care-l înconjoară, cum ar fi potențialul socru, interpretat de Billy Bob Thorton, șeriful - John Malkovich, tipicarul, constatatorul - Oliver Platt sau presupusa victimă, factorul poștal pe care chiar că-ți vine să-l omori - Bruce Dern (relativ recent premiat la Cannes pentru „Nebraska”). Thrillerul e unul bine dozat, mizându-se pe implicarea spectatorului în… urzeală. Personajul feminin e Teresa Palmer, tot o australiancă, manechin și actriță, nu foarte convingătoare. Cea mai înspăimântătoare apariție este ultramiopul, cu un handicap mintal îngrijorător (doar în rol), Michael Stuhlbarg, care chiar a jucat la Joel și Ethan Coen în „A Serious Man”/„Un tip serios”, dar și la alții, în „Blue Jasmine” ori în „Șapte psihopați și un câine”.

Cut Bank

SUA, 2015

Regia: Matt Shakman

Cu: Liam Hemsworth, Teresa Palmer, Billy Bob Thornton, John Malkovich, Michael Stuhlbarg, Sonya Salomaa, Bruce Dern, Tom Carey

Distribuit de Ro Image 2000, Programs4Media

Add comment


Security code
Refresh