Main menu

header

Creşteţi imunitatea copiilor cu citrice şi cu legume verzi!

de Mihaela Zamfirache

Temperaturile scăzute şi vremea capricioasă pun la încercare organismul fragil al copiilor, care trebuie să facă faţă virusurilor şi bacteriilor specifice sezonului rece. Pentru a-i ajuta să lupte împotriva lor, asiguraţi-vă că micuţii dorm suficient, petrec timp în aer liber şi au o dietă bogată în vitamine şi minerale!

„Am «inventat» educarea copilului cu… etichete“

13-04-1de Cătălina Tăgârţă

- Mariana Balaban îi îndrumă pe părinţi cum să le explice celor mici că au şi alte îndatoriri în afară de ei

Odată cu venirea pe lume a unui copil, cei mai mulţi dintre părinţi se documentează despre etapele de dezvoltare a celui mic, ca să ştie ce îi aşteaptă pe viitor. Iar cei care nu au timp să facă asta sunt puşi în faţa faptului împlinit. Aşadar, dacă micuţul dumneavoastră o ţine una şi bună: „Mami, nu pleci nicăieri!” şi nu puteţi să vă dezlipiţi nicio secundă de lângă el, Mariana Balaban (foto), reprezentanta Clubului bilingv „Castelul Bucuriei”, din Capitală, vă dezvăluie cum a trecut ea prin această perioadă dificilă cu fetiţele sale: Mara (3 ani) şi Teodora (6 ani).

„Plantele cresc foarte greu, şerveţelele se termină repede“

14-03-1de Cătălina Tăgârţă

- Mariana Balaban povesteşte despre lecţia de ecologie pe care le-a predat-o fetelor sale

Copilul răsfăţat este rezultatul educaţiei primite în colectivitate, dar, mai ales, în familie. Se spune că cei mici sunt oglinda părinţilor, iar dacă aceştia din urmă se uită toată ziua la televizor după ce vin de la serviciu, de exemplu, e firesc ca şi cel mic să vrea să se uite toată ziua la desene animate. În schimb, dacă părintele desfăşoară şi alte activităţi antrenante şi petrece timp de calitate cu fiul sau fiica sa, atunci toate aceste lucruri se vor oglindi şi în comportamentul celui mic. Mariana Balaban, reprezentanta site-ului mamadevocatie.ro şi a clubului Castelul Bucuriei, din Bucureşti, ne-a împărtăşit mai multe din experienţa sa.

Anorexia nervoasă e posibil să ducă la un sfârşit tragic

de Claudia Tarţa

Din cauza unei mode lansate în special de fotomodelele filiforme sau de siluetele perfecte ale unor modele ce apar în diverse reviste, adolescentele încearcă să copieze nişte etaloane ce nu au legătură cu realitatea şi cad pradă acestei tulburări, care, dacă nu este tratată la timp şi corespunzător, are efecte ireversibile.

Sfaturi pentru a trata tresăririle bebeluşului

de Mihaela Zamfirache

Sughiţul, strănutul şi spasmele dese sunt obiceiuri normale în cazul nou-născuţilor, însă ele vă pot speria dacă sunteţi un părinte lipsit de experienţă. De aceea, este important să ştiţi ce anume provoacă toate aceste stări şi cum puteţi interveni în cazul în care se prelungesc.

Muzica diminuează durerea copiilor

de Dana Purgaru

Muzica are potenţialul de a diminua nivelul de durere perceput de copii. Aceasta este concluzia unei cercetări recente realizată de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Alberta.

15 idei prin care puteţi să-i arătaţi cât de mult îl iubiţi

de Maria Petrache

De multe ori sunteţi prea obosită sau prea stresată şi preferaţi să leneviţi pe canapea în faţa televizorului sau îl certaţi pentru că nu şi-a dus şosetele murdare în coşul de la baie, decât să îl răsfăţaţi sau să creaţi nişte momente romantice, deosebite, pentru voi doi. Nimic nu e mai uşor decât să-l faceţi fericit pe cel de lângă dumneavoastră. Dacă sunteţi într-o relaţie de mai mulţi ani, e foarte uşor să vă plictisiţi, să vă rutinaţi şi, o dată pe săptămână, să îi mai aruncaţi partenerului de viaţă câte un „te iubesc”, în grabă. Aţi putea deveni chiar convinsă că nu e atât de important să îi arătaţi celuilalt cât de mult îl preţuiţi şi cât de fericită şi de norocoasă vă simţiţi pentru că vă este alături. Nu e mai important să aveţi bani decât să fiţi tandră şi iubitoare. O relaţie frumoasă nu se clădeşte pe temelia bogăţiilor materiale, ci pe a celor spirituale, mai degrabă. Iată 15 propuneri pentru a-i câştiga inima partenerului de viaţă:

Oana Ioniţă sau coregrafa „tinereţii fără bătrâneţe“: „Un copil poate evolua spre performanţă în doi ani“

13-04-1de Gabriela Niculescu

Oana Ioniţă sau Bebeluşa Oana a transformat pasiunea pentru dans în meseria de coregraf, apoi şi-a împlinit visul de a avea propriile săli de dans. După ce a lăsat televiziunea în plan secund şi a adus-o pe lume pe Isabel, o ştrengăriţă care se apropie de 3 anişori, a înfiinţat sala „Dance Planet”. Acum se pregăteşte să devină iar mămică şi a inaugurat cea de-a doua sală, în magazinul Cocor din Capitală. Instruieşte o mulţime de copii şi de adulţi în dans şi am rugat-o să ne împărtăşească şi nouă din tainele acestei lumi. Pe Oana o puteţi vedea în continuare la televizor, în sitcomul „Trăsniţii”, la Prima TV.

Certurile părinţilor provoacă nelinişte copiilor

de Claudia Tarţa

Aşa cum, în general, nu există perfecţiune, nici în relaţiile dintre parteneri nu există, ci tocmai de aceea uneori mai apar discuţii în contradictoriu sau mici conflicte izvorâte din motive nesemnificative. Lăsăm aceste motive sau stări tensionale proprii să ne afecteze relaţia cu copiii şi de cuplu sau, înainte de a ne manifesta gălăgios, încercăm să conştientizăm starea pe care o avem, pentru a nu transforma un nimic în ceva monstruos?

Copiii mamelor obeze riscă să trăiască mai puţin

de Dana Purgaru

Cercetătorii din Scoţia au studiat 37.709 copii născuţi de 28.540 de femei în perioada 1950-1976. În acea vreme, 21% dintre mame erau supraponderale, iar 4% obeze. Concluziile sunt îngrijorătoare în ceea ce priveşte persoanele aduse pe lume de mame care aveau greutatea peste cea normală.

Alăptatul îndelungat stimulează inteligenţa micuţilor

de Dana Purgaru

Copiii alăptaţi o perioadă mai lungă au un limbaj mai receptiv la vârsta de 3 ani. De asemenea, la vârsta de 7 ani, aceşti copii au un nivel mai ridicat al inteligenţei verbale şi nonverbale. Acestea sunt concluziile unui studiu recent efectuat la Spitalul de Copii din Boston, SUA.

Newsletter