Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Reţete de gogoşi

528 26 1de Dana Purgaru

Unul dintre preparatele savuroase și rapide, care nu dau niciodată greș la o masă, este gogoașa. Aceasta a încântat, de-a lungul vremii, numeroase generații de „pitici” și de bunici, deopotrivă, și merge de minune fie ca aperitiv, fie ca desert. Pe lângă modalitățile clasice de preparare, există însă și versiuni inedite, deosebit de gustoase. Secretul stă în talentul la... improvizație.

Lactate de casă

526 26 1de Diana Georgescu

Tendința actuală din domeniul gastronomiei este reîntoarcerea la natură, la alimente cât mai puțin procesate și, în consecință, cât mai sănătoase. Pentru aceia dintre dumneavoastră care aveți posibilitatea să produceți lactate în propria gospodărie, am adaptat câteva rețete care să necesite cât mai puțin efort și investiții. Trebuie totuși menționat că acestea au la bază lapte natural, cu conținut minim de grăsime de 3,5%, nepasteurizat și fără aditivi.

Delicii cu urechea-babei

524 26 2de Raluca Grințescu

Urechea-babei, urechiuşe sau ochiul-caprei sunt nume generice atribuite mai multor specii de ciuperci din familia Sarcoscyphaceae, extrem de similare și des confundate chiar și de specialiști, căci deosebirile se pot observa doar la nivelul sporilor și pot fi văzute numai la microscop: Sarcoscypha austriaca, S. coccinea, S. dudleyi. Botanistul român Zacharia Panțu include în dreptul acestor denumiri populare și specia Aleuria aurantia, numită de el Peziza aurantia, după o clasificare mai veche la care s-a renunțat.

Fraga tătărească, o raritate culinară

524 26 1de Raluca Grințescu

Fraga tătărească (blitum virgatum) este o plantă erbacee anuală de tip străvechi din familia Amaranthaceae, cu frunze dințate și flori roșii comestibile, asemănătoare fragilor. Este o plantă rară, care se întâlnește în special în regiunile cu climat cald și sol calcaros, de aceea este mai degrabă familiară florei din sudul Europei și nord-vestul Africii. Uneori poate fi întâlnită și mai adânc în continent, în Balcani și în Europa Centrală.

Deserturi delicioase pentru bolnavii de diabet

524 26 1de Raluca Grințescu

Bolnavii ştiu că diabetul provine de la excesul de zahăr, fapt pentru care zahărul nu le este permis sub nicio formă şi în nicio cantitate, oricât de mică. Mai mult, medicul le limitează consumul unor alimente bogate în carbohidraţi, capabili să determine creşterea glicemiei în sânge: pâine, paste făinoase, cereale, unele fructe. Asta nu înseamnă însă că bolnavul de diabet este condamnat să nu guste deserturi. Există şi dulciuri gata preparate, majoritatea din import şi toate foarte scumpe. Mai jos vă prezentăm câteva reţete de dulciuri mult mai ieftine, fără zahăr şi de tipul celor admise de medic, pe care le puteți prepara acasă.