Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Alternative la salatele obişnuite

625 26 1de Gabriela Militaru şi Florica Pintea

Ca să fim întru totul sinceri, atunci când încercăm să evităm grăsimile, ne orientăm către salate care par, de multe ori, variante neapetisante ale preparatelor din carne. În cele din urmă, ajungem chiar să detestăm nesfârșitele salate în care, de obicei, tăiem câteva legume și, în cel mai fericit caz, o bucățică de carne de pui. Ce mâncăm însă atunci când ne-am săturat de salate? Putem alege mai multe rețete delicioase ce combină ingrediente sănătoase și variate, care nu ne dau senzația că mâncăm de fiecare dată același fel de mâncare.

Patrizia Paglieri: „Niciodată să nu mâncaţi pastele reci sau reîncălzite!“

624 30 1de Valeria Roman

A devenit cunoscută după ce producătorii Pro TV i-au propus să intre în echipa MasterChef, dar trăieşte de 24 de ani în România. Italianca Patrizia Paglieri, care a fost comparată cu Liza Minnelli datorită coafurii identice, a fost dură cu concurenţii care sezonul trecut şi-ar fi dorit să obţină titlul de bucătar profesionist, aşa că a rămas în amintirea lor ca fiind o „scorpie”. La fel de aspră este vedeta chiar şi cu fiul său, Francesco, pe care îl ceartă dacă preparatul nu iese aşa cum ar trebui. Acum o vedem mai puţin la televizor, dar asta nu înseamnă că Patrizia Paglieri nu este la fel de ocupată. Bruneta are mai multe restaurante de care se ocupă personal în Bucureşti. Ca să fie sigură că nimeni nu dă greş în bucătărie, Patrizia încinge chiar ea tigaia şi serveşte oaspeţii la mese. Îi calcă pragul multe nume din showbizul românesc, care negreşit încearcă o porţie de paste, printre alte preparate. Chef Patrizia găteşte de te lingi pe degete, şi tot la fel de delicios vorbeşte limba română. Deşi uneori nu înţelegi tot ce spune, Patrizia compensează prin generozitate şi optimism, astfel că la o întâlnire cu ea nu ai cum să nu-ţi iei porţia de râs, şi neapărat treci pe la piaţă pentru a-ţi procura ingredientele necesare uneia dintre specialităţile sale. Patrizia recunoaşte că ţara noastră a schimbat-o, dar crede că s-a adaptat destul de bine şi poate povesti la nesfârşit despre aventurile sale în bucătărie.

Deliciile Pascale ale bucătăriei româneşti

623 20 1de Valeria Roman

Cu toții ne dorim să avem pe masa de Paşte toate bunătăţile, dar reţetele tradiţionale sunt cel mai căutate şi mai gustoase. Drobul, friptura de miel, stufatul, cozonacul, pasca şi ouăle roşii nu pot lipsi din casa niciunui român. Radu Cristian, chef bucătar la Restaurantul „Cocoşul Roşu”, ne-a împărtăşit cele mai bune trucuri pentru ca preparatele de pe masa festivă să iasă cu adevărat savuroase în bucătăria gospodinelor.

Un chef personal Dispozitivul pentru gătit… de la distanţă

622 26 1de Roxana Istudor şi Claudiu Melinte

V-ați imaginat vreodată că ați putea avea în față un meniu de patru stele fără să vă murdăriți pe mâini și fără să petreceți ore bune în bucătărie cu tot felul de teste nereușite? Tehnologia mileniului trei se dovedește capabilă de așa ceva și pune la dispoziția consumatorilor aparatul Sous vide.

Retetele cu urzici la îndemână în timpul postului

621 30 1de Cătălina Tăgârță şi Alexandru Brădescu

Primăvara este cel mai ușor să ții post. Grădinile, la fel ca piețele, sunt pline ochi cu verzituri de tot felul, care vă pot reîncărca bateriile după sezonul rece, vă pot vitaminiza și revigora organismul. Dacă ștevia şi spanacul sunt mai ușor tolerate de mulți, urzicile nu sunt întotdeauna bine văzute. Acest lucru se întâmplă probabil și din pricina modului de gătire. Poate cei mai mulți dintre cei care le refuză nu au încercat încă o rețetă demnă de luat în considerare. Așadar, iată câteva modalități în care puteți să le pregătiți, fără ca persoanele dragi să mai strâmbe din nas când se așază la masă.