Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Mâncăruri în aspic

  Preparatele în aspic pot fi soluţii potrivite pentru aperitive la o masă festivă, o aniversare sau o cină în familie. Deşi prepararea aspicului dă bătăi de cap multor gospodine, odată deprins procedeul, reţetele nu sunt deloc greu de realizat. Vă propunem câteva reţete de aspic cu care să vă încântaţi invitaţii şi familia.

Prepararea aspicului

  Ingrediente: o bucată de os de viţel, o jumătate de kilogram de oase de vacă, 200 g şorici de porc, doi morcovi, două rădăcini de pătrunjel, o ceapă, o gulie, patru litri de apă, sare, şase albuşuri de ou bătute spumă, două-trei linguriţe cu oţet.

Minuturi delicioase

  Se spune că „graba strică treaba”, dar nu şi atunci când este vorba despre bucătăria la „minut”. Mâncărurile care pot fi gătite rapid sunt nemaipomenite atunci când nu avem suficient timp să pregătim o masă ca la carte şi nici nu vrem să „aruncăm” în cuptorul cu microunde nişte produse semipreparate. Aşadar, dragi gospodine, vă propunem câteva reţete care să vă scoată din impas atunci când timpul vă presează.

Cartofi cu chimen

  Ingrediente: un kilogram de cartofi, 100 ml ulei, sare, boia dulce, chimen şi puţin piper.

Dăruiţi-vă inima de Sfântul Valentin!

  La 14 februarie, lumea este cuprinsă de febra iubirii. Pentru a vă dărui inima nu este necesar un transplant, ci puteţi opta pentru pregătirea surprizelor dulci, în formă de inimioară.

Fursecurile iubirii

  Deoarece de Sfântul Valentin se dăruiesc bomboane sau dulciuri sub formă de inimă, vă propunem o reţetă minunată, cu care vă veţi impresiona partenerul de viaţă, mai ales că dumneavoastră veţi fi „creatorul” surprizei dulci.
Ingrediente: 300 g făină (cernută), 50-60 g migdale măcinate, 150 g zahăr, 150 g unt, două gălbenuşuri şi un ou întreg, 150-200 g dulceaţă de vişine, zahăr pudră (din abundenţă) şi un pliculeţ cu zahăr vanilat.
Mod de preparare: amestecaţi făina, zahărul, migdalele, zahărul vanilat cu ouăle şi

Dulciuri pentru diabetici

  Conform statisticilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Federaţia Internaţională de Diabet, aproximativ 5% din populaţia României se află în evidenţele medicale ca suferind de diabet. Toate tipurile de diabet au simptome similare, deoarece aceste forme se caracterizează prin prezenţa unei cantităţi mari de zahăr sau de glucoză în sânge. Aceasta apare deoarece organismul nu mai e capabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Restricţiile la zahăr constituie o adevărată problemă pentru persoanele diabetice. Noi vă vom prezenta câteva reţete menite să vă îndulcească, chiar dacă suferiţi de diabet zaharat.

Prăjitură cu ciocolată

Preparate de lux

  Sunt cerute şi consumate în cele mai exclusiviste restaurante şi hoteluri din lume. Preţurile lor depăşesc imaginaţia, dar se justifică prin metodele specifice de preparare şi mai ales prin raritatea ingredientelor. Iată câteva dintre cele mai luxoase preparate ce fac deliciul celor cu dare de mână.

Foie Gras

  Celebrul pateu Foie Gras se prepară din ficat de gâscă sau de raţă. Pentru a obţine această delicatesă, trebuie ca păsările să fie hrănite printr-un mecanism special. După