Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Reţete cu miel

de Cristina Tache

În toată lumea creştină, mielul este simbolul lui Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru păcatele lumii. Creştinii mănâncă la masa de Paşte preparate din carne de miel, această tradiţie fiind prezentă în majoritatea ţărilor europene. Pentru o masă îmbelşugată, vă propunem câteva reţete delicioase.

Preparate tradiţionale

de Cristina Tache

Pasca, cozonacul, colacii fac parte din tradiţiile pascale. Ele sunt nelipsite din casele creştinilor în aceste zile sfinte. Pentru a păstra obiceiurile tradiţionale româneşti, vă propunem câteva reţete cu care să  umpleţi masa la ceas de sărbătoare.

Secrete pentru cozonaci

- Făina trebuie să fie uscată, de bună calitate, iar ouăle proaspete;

- La frământat, coca nu trebuie să se rupă, ci să fie elastică;

Cel mai mare tort de nuntă

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 8 februarie 2004, la un târg de nunţi organizat de Cazinoul „Mohegan Sun”, din Conneticut, a fost expus cel mai mare tort de nuntă din lume, ce cântărea nu mai puţin de 6.818 kg şi măsura peste cinci metri înălţime! 57 de patiseri au lucrat de zor pentru a face acest tort monstru, care este de trei ori mai mare decât „mititelul” ce deţinea recordul până la acel moment. Din uriaşa prăjitură glazurată cu vanilie şi migdale s-au putut face 59.000 de porţii!

Reţete cu peşte

de Cristina Tache

În Duminica Floriilor, cei care au ţinut Postul Paştelui au „dezlegare” la peşte. Pentru o masă cât mai gustoasă şi îmbelşugată la ceas de sărbătoare vă propunem câteva reţete cu care să vă delectaţi invitaţii...