Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Preparate pané pentru toate gusturile

de Cristina Tache

Fie că este vorba despre legume în diverse aluaturi, brânzeturi sau carne în compoziţii speciale, preparatele pane sunt gustoase şi apreciate la orice masă. Vă propunem să încercaţi câteva reţete deosebite, pentru toate gusturile.

Cea mai mare plăcintă

- Bucate de Cartea Recordurilor

La începutul acestui an, un grup de 55 de patiseri mexicani a preparat, în Ciudad de Mexico, cea mai mare plăcintă cu brânză dulce din lume. Maeştrii patiseri au folosit 800 kg de brânză, 800 de iaurturi, 350 kg de aluat, 250 kg de zahăr, 150 kg de unt şi 100 kg de căpşuni! Uriaşa plăcintă a intrat în Guinness Book la 26 ianuarie 2009, fiind desemnată cea mai mare şi mai înaltă plăcintă cu brânză din lume. Minunăţia culinară a cântărit peste două tone, a măsurat doi metri şi jumătate în diametru şi a avut 55 cm în înălţime. Cele 20.000 de porţii rezultate au fost trimise în cartierele sărace ale capitalei mexicane.

Reţete cu melci

de Cristina Tache

Bogaţi în proteine şi cu foarte puţină grăsime, melcii sunt la mare cinste în Portugalia, Spania sau Grecia, dar cel mai cunoscut preparat din melci este escargotul, delicatesa franţuzească. Chiar dacă, din păcate, în România melcii sunt consumaţi mai rar, vă invităm să încercaţi câteva preparate care se pot afla pe mesele noastre şi în timpul postului, melcii fiind introduşi de Papă pe lista alimentelor de post.

Cel mai mare taco din lume!

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

Oamenii din Costa Rica au organizat un adevărat festin, gătind un taco cu o lungime totală de 6,1 m! Evenimentul a fost marcat de sosirea reprezentanţilor de la Cartea Recordurilor la faţa lo­cu­lui la 9 august 2008. Tacoul a fost fă­cut din can­tităţi uriaşe de brânză, peşte, salată de varză, roşii, ceapă, cartofi şi sos. Inte­resant a fost faptul că toţi banii care s-au strâns din vânzarea bucăţilor de taco au fost donaţi unui liceu care studiază şi pro­tejează ecosistemele.

Reţete cu miel

de Cristina Tache

În toată lumea creştină, mielul este simbolul lui Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru păcatele lumii. Creştinii mănâncă la masa de Paşte preparate din carne de miel, această tradiţie fiind prezentă în majoritatea ţărilor europene. Pentru o masă îmbelşugată, vă propunem câteva reţete delicioase.