Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Cea mai mare omletă ţărănească din lume

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 9 mai 2009, bucureştenii, care au venit cu mic, cu mare în Parcul Izvor la Campionatul Internaţional de Gătit, au fost martorii unui nou record culinar stabilit de români.

Ceaiuri pentru amiezi plăcute

de Cristina Tache

Ce poate fi mai plăcut într-o zi călduroasă de vară decât un ceai aromat? Englezii cunosc secretul după-amiezilor liniştite în care servesc ceaiul de la five o’clock (ceaiul de la ora 17:00, o veche tradiţie britanică, păstrată cu sfinţenie până în zilele noastre). Dar nu doar ei se bucură de aceste mici plăceri, ci şi indienii, chinezii, japonezii, ruşii sau africanii. Există sute de reţete de ceaiuri, care mai de care mai aromate şi mai gustoase, perfecte pentru a încheia o zi de muncă agitată. Vă propunem câteva dintre aceste reţete, care să vă îndulcească zilele lungi de vară.

Cea mai mare tartă

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 26 iunie 2007, sibienii au realizat cea mai lungă tartă din lume! Prepararea uriaşului desert a început la ora 6:00 şi s-a încheiat abia în jurul orei 13:00.

Reţete de băuturi nealcoolice

de Cristina Tache

În zilele călduroase de vară avem nevoie de energie şi de ceva care să ne răcorească. Fructele şi legumele verii sunt tocmai bune pentru pregătirea unor băuturi pline de vitamine, ce ne pot scăpa de arşiţa de afară. Încercaţi-le!

Cea mai mare colivă

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 1 decembrie 2008, sute de credincioşi veniţi la Braşov pentru a întâmpina moaştele Sfântului Andrei au avut parte de o mare surpriză: o colivă de cinci tone, închinată tuturor sfinţilor martiri pomeniţi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Preparatul a fost realizat de zece bucătari militari în 24 de ore, din 1.500 kg de grâu, 2.500 litri de apă, 400 kg de zahăr, 500 kg de stafide, 150 kg de cacao, 25 litri de esenţă de rom, 220 kg de bomboane şi câteva sute de pliculeţe cu zahăr vanilat. După stabilirea recordului, coliva a fost împărţită enoriaşilor.