Main menu

header

Reţete cu melci

de Cristina Tache

Bogaţi în proteine şi cu foarte puţină grăsime, melcii sunt la mare cinste în Portugalia, Spania sau Grecia, dar cel mai cunoscut preparat din melci este escargotul, delicatesa franţuzească. Chiar dacă, din păcate, în România melcii sunt consumaţi mai rar, vă invităm să încercaţi câteva preparate care se pot afla pe mesele noastre şi în timpul postului, melcii fiind introduşi de Papă pe lista alimentelor de post.

Cel mai mare taco din lume!

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

Oamenii din Costa Rica au organizat un adevărat festin, gătind un taco cu o lungime totală de 6,1 m! Evenimentul a fost marcat de sosirea reprezentanţilor de la Cartea Recordurilor la faţa lo­cu­lui la 9 august 2008. Tacoul a fost fă­cut din can­tităţi uriaşe de brânză, peşte, salată de varză, roşii, ceapă, cartofi şi sos. Inte­resant a fost faptul că toţi banii care s-au strâns din vânzarea bucăţilor de taco au fost donaţi unui liceu care studiază şi pro­tejează ecosistemele.

Reţete cu miel

de Cristina Tache

În toată lumea creştină, mielul este simbolul lui Iisus Hristos, care s-a jertfit pentru păcatele lumii. Creştinii mănâncă la masa de Paşte preparate din carne de miel, această tradiţie fiind prezentă în majoritatea ţărilor europene. Pentru o masă îmbelşugată, vă propunem câteva reţete delicioase.

Preparate tradiţionale

de Cristina Tache

Pasca, cozonacul, colacii fac parte din tradiţiile pascale. Ele sunt nelipsite din casele creştinilor în aceste zile sfinte. Pentru a păstra obiceiurile tradiţionale româneşti, vă propunem câteva reţete cu care să  umpleţi masa la ceas de sărbătoare.

Secrete pentru cozonaci

- Făina trebuie să fie uscată, de bună calitate, iar ouăle proaspete;

- La frământat, coca nu trebuie să se rupă, ci să fie elastică;