Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Uriaşa brioşă cu vanilie

de Elena Şerban

- Bucate de Cartea Recordurilor

Cea mai mare brioaşă cu vanilie din lume a fost coaptă la mijlocul lunii august de un grup de cofetari din Michigan, Statele Unite. Prăjitura a cântărit nu mai puţin de 550 kg şi a fost ornată cu câteva zeci de kilograme de glazură roz, după ce a fost coaptă mai bine de 12 ore.

Reţete delicioase cu roşii

de Cristina Tache

Roşia a fost descoperită în Mexic şi a fost adusă de navigatorii spanioli în Europa în secolul  al XVI-lea. A devenit cunoscută datorită bucătăriei italieneşti. Este o legumă gustoasă, dar şi bogată în substanţe nutritive. O roşie acoperă peste 20% din necesarul zilnic de vitamina C. Este recomandată în curele de slăbire, deoarece are o valoare energetică scăzută (15 calorii la 100 g). Pentru că încă mai găsim roşii autohtone proaspete, vă propunem să vă bucuraţi de proprietăţile lor uluitoare, încercând următoarele reţete:

Reţete de şerbeturi cu iz oriental

de Cristina Tache

Şerbetul este o dulceaţă de origine orientală, ce se serveşte cu multă apă. În vechime, musafirului obosit de drum i se oferea un pahar cu apă rece cu o linguriţă cu şerbet înăuntru. Şerbetul are la bază apă, zahăr şi diverse arome şi culori, funcţie de ingredientele folosite. Cele mai răcoritoare sunt şerbeturile din fructe. Vă invităm să încercaţi câteva reţete delicioase, uşor de preparat.

Cel mai lung cârnat afumat din lume

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

În decembrie 2008, la Bucureşti, 25 de persoane au pregătit în Piaţa Constituţiei un cârnat afumat uriaş, ce a măsurat 392 m lungime.

Reţete cu vinete

de Cristina Tache

Originară din India, vânăta a fost adusă în Europa în secolul al XV-lea. Încă de atunci i-au fost recunoscute extraordinarele proprietăţi nutritive şi terapeutice. Conţine multe minerale şi vitamine şi ajută la ţinerea sub control a colesterolului. Vinetele au o valoare energetică redusă, iar studiile recente au arătat că au o puternică acţiune anticancerigenă. De asemenea, sunt deosebite pentru că îşi păstrează proprietăţile nutritive chiar şi atunci când sunt preparate termic. Vă propunem câteva reţete deosebite şi gustoase pe bază de vinete.