Main menu

header

Sucuri naturale şi sănătoase (II)

de Elena Şerban

Canicula din ultima vreme ne determină să bem din ce în ce mai multe lichide. Lucru care nu e rău deloc, dar când ne gândim că răcoritoarele pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Read more: Sucuri naturale şi sănătoase (II)

Reţete cu andive

de Cristina Tache

Andivele sunt cunoscute drept legume pretenţioase, însă ele pot fi gătite în cele mai inedite şi mai spectaculoase moduri. Nu trebuie să vă sperie gustul amărui, pentru că, dacă le spălaţi cu grijă imediat ce le-aţi curăţat, veţi scăpa de această neplăcere. Pentru această săptămână vă propunem câteva reţete gustoase şi sănătoase cu aceste legume.

Read more: Reţete cu andive

Sucuri naturale şi sănătoase (I)

de Elena Şerban

Canicula din ultima vreme ne determină să bem din ce în ce mai multe lichide. Lucru care nu e rău deloc, dar când ne gândim că răcoritoarele pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Read more: Sucuri naturale şi sănătoase (I)

Dulceţuri şi siropuri cu flori de vară

de Mariana Borloveanu

Trăim un anotimp al florilor, ce ne învăluie în marea de lumină care se cerne peste vară, parcă mai frumoasă ca oricând. De la mireasma şi puritatea celor de crin până la parfumul inegalabil al trandafirilor, păşim printr-o mare de linişte. De aceea vă dăruim reţetele câtorva dintre deliciile mijlocului de an, preparate din minunate flori, care ne înconjoară la tot pasul.

Read more: Dulceţuri şi siropuri cu flori de vară

Fast-food sănătos pentru copii

de Elena Şerban

Multe mămici depun eforturi deosebite pentru ca micuţii lor să se hrănească sănătos. Doar că mulţi dintre aceştia, influenţaţi de colegi sau de grădiniţă, cer din ce în ce mai des să mănânce preparate tip fast-food, gen pizza, shaorma, hamburgeri, cartofi prăjiţi sau paste. Vă venim în ajutor şi vă prezentăm câteva reţete gustoase care vor „însănătoşi” meniul lor.

Read more: Fast-food sănătos pentru copii

Deserturi botezate după celebrităţi (XVIII)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XVIII)

Reţete de cvas

de Anda Postolache

Cvasul este o băutură răcoritoare, slab alcoolizată, foarte populară la ruşi, dar care poate fi preparată uşor în orice gospodărie. Acest tip de licoare nu va depăşi o tărie de trei grade şi se obţine din pâine neagră, de grâu sau de secară, legume şi zahăr. Prin procesul de fermentare se produce acea mică doză de alcool. Vă vom oferi câteva reţete de cvas, cantităţile prezentate fiind pentru patru persoane. Având în vedere aportul de vitamine al acestei băuturi, merită să petreceţi puţin timp în bucătărie pentru a vă înnobila masa cu ceva delicios şi sănătos.

Read more: Reţete de cvas

Deserturi botezate după celebrităţi (XVII)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XVII)

Reţete inedite cu iaurt

de Cristina Tache

Ştim cu toţii că iaurtul este un aliment sănătos, care aduce foarte multe beneficii organismului. De obicei, e consumat la micul dejun sau în loc de o gustare, însă el poate fi şi un ingredient de bază la prepararea unor feluri de mâncare principale sau deserturi delicioase. Dacă v-am făcut curioşi, puteţi încerca reţetele următoare.

Read more: Reţete inedite cu iaurt

Deserturi botezate după celebrităţi (XVI)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XVI)

Dulceţuri mănăstireşti

de Mariana Borloveanu

Secretul dulceţurilor reuşite se află întotdeauna în modul de echilibrare a gustului profund cu tehnica specifică realizării fiecărui deliciu în parte. O dulceaţă bună trebuie să satisfacă toate papilele gustative şi, în egală măsură, să încânte privirea, într-un pastel al celor mai pure şi impresionante culori.

Read more: Dulceţuri mănăstireşti

Deserturi botezate după celebrităţi (XV)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XV)

Reţete cu rubarbă

de Cristina Tache

Originară din Asia şi America de Nord, rubarba, numită şi revent, a fost utilizată iniţial pentru proprietăţile sale medicale sau ornamentale, mai târziu devenind un ingredient folosit des la prepararea deserturilor, dar şi a altor feluri de mâncare. Această plantă este delicioasă şi are un gust puţin acrişor. Iată câteva reţete gustoase pe care le puteţi încerca.

Read more: Reţete cu rubarbă

Deserturi botezate după celebrităţi (XIV)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XIV)

Mâncăruri cu fructe

de Cristina Tache

Fructele se servesc, de obicei, ca desert, ca gustare sau se folosesc pentru prepararea prăjiturilor şi a salatelor răcoritoare. Însă, bucătarii pricepuţi le-au adaptat în mâncăruri care mai de care mai gustoase. Dacă nu aţi fost tentaţi până acum să încercaţi astfel de preparate la restaurante, vă propunem să începeţi cu câteva reţete delicioase pe care le puteţi prepara acasă.

Read more: Mâncăruri cu fructe

Deserturi botezate după celebrităţi (XIII)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XIII)

Delicii cu cireşe

de Mariana Borloveanu

Cireşele au fost cultivate prima oară în Orientul Apropiat, pentru ca, într-un târziu, să ajungă şi la noi. La toate popoarele, aceste minunate fructe sunt considerate o binefacere - grecii spun despre ele că sunt roade ale zeilor, iar chinezii şi japonezii au ridicat florile de cireş la rang de simbol al reînnoirii. Şi pentru că ne putem bucura de ele o perioadă scurtă, trebuie să profităm din plin. De aceea vă oferim patru reţete delicioase.

Read more: Delicii cu cireşe

Deserturi botezate după celebrităţi (XII)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XII)

Reţete cu mascarpone

de Ana Trifan

Mascarpone este un tip de brânză de origine italiană, foarte folosit în regiunea Lombardia, unde de altfel este cunoscut încă din secolele al XVI-lea şi al XVII-lea. Se spune că numele său vine de la mascarpa, un produs pe bază de lapte din zona Lombardiei, sau de la mascarpia, cuvântul din dialectul lombardez care desemnează ricotta, o altă specialitate de brânză italiană (deşi mascarpone nu e făcută din zer, ca ricotta, ci din brânză maturată). Italienii o folosesc deseori în loc de unt sau chiar în loc de parmezan, pentru a îngroşa risotto şi este principalul ingredient din celebra prăjitură tiramisu. Iată câteva reţete delicioase prin care vă veţi putea bucura de gustul mascarpone.

Read more: Reţete cu mascarpone

Deserturi botezate după celebrităţi (XI)

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Read more: Deserturi botezate după celebrităţi (XI)

Preparate culinare ciudate

de Elena Şerban

V-aţi gândit vreodată să mâncaţi greieri, viermi, ouă clocite sau vene de vită? Ei bine, deşi pentru europeni, şi mai ales pentru români, astfel de produse sunt considerate… hidoşenii, acestea sunt doar câteva dintre delicatesele unor popoare ale lumii. Diferenţele dintre popoare sunt semnificative. Atât în ceea ce priveşte limba pe care o vorbesc, cât mai ales în ceea ce priveşte cultura şi obiceiurile. Însă puţini şi-au imaginat că, din punct de vedere al mâncărurilor, diferenţele sunt uluitoare. Dacă nouă ni se pare că o ciorbă de burtă de vită este delicioasă sau nu ne imaginăm un Crăciun fără caltaboş (care, de fapt, e intestinul gros al porcului), alte popoare pot spune că aceste delicatese sunt odioase. În aceeaşi măsură, noi putem considera cea mai iubită mâncare din Singapore - capul de peşte în sos curry - un adevărat chin.

Read more: Preparate culinare ciudate