Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Reţete de băuturi nealcoolice

de Cristina Tache

În zilele călduroase de vară avem nevoie de energie şi de ceva care să ne răcorească. Fructele şi legumele verii sunt tocmai bune pentru pregătirea unor băuturi pline de vitamine, ce ne pot scăpa de arşiţa de afară. Încercaţi-le!

Cea mai mare colivă

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 1 decembrie 2008, sute de credincioşi veniţi la Braşov pentru a întâmpina moaştele Sfântului Andrei au avut parte de o mare surpriză: o colivă de cinci tone, închinată tuturor sfinţilor martiri pomeniţi de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Preparatul a fost realizat de zece bucătari militari în 24 de ore, din 1.500 kg de grâu, 2.500 litri de apă, 400 kg de zahăr, 500 kg de stafide, 150 kg de cacao, 25 litri de esenţă de rom, 220 kg de bomboane şi câteva sute de pliculeţe cu zahăr vanilat. După stabilirea recordului, coliva a fost împărţită enoriaşilor.

Reţete cu varză de Bruxelles

de Cristina Tache

Bogată în potasiu, sulf, fier, calciu şi vitamine, varza de Bruxelles are un efect extraordinar asupra pancreasului, îmbunătăţind secreţia de insulină. Astfel, o putem considera un bun aliat în tratamentul diabetului. Această legumă provine din nordul Europei şi este foarte populară în Belgia, Olanda, dar şi în SUA. Varza de Bruxelles este un aliment versatil, ce poate fi consumat crud, în salate sau folosit ca ingredient în preparate cu carne şi cu legume. Dacă aţi descoperit gustul acestei legume şi nu prea ştiţi cum să o preparaţi pentru a o exploata la maximum, noi vă propunem să încercaţi următoarele reţete:

Cel mai mare bulz

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 21 martie 2009, sibienii au intrat în Cartea Recordurilor, cum altfel decât cu un preparat culinar, doar românii sunt renumiţi pentru apetitul lor gastronomic!

Compoturi aromate, cu efecte terapeutice

de Cristina Tache

Compotul este o băutură naturală răcoritoare, preferată de mulţi dintre noi în sezonul estival. Unele dintre aceste băuturi au şi calităţi nutritive şi chiar terapeutice nebănuite. Vă prezentăm câteva reţete deosebite, ideale pentru zilele toride de vară, dar şi foarte benefice pentru sănătatea noastră.